Cum să pornești și să conduci propria afacere agricolă de dimensiune mica
Dimensiune font:
Stiati ca fermele mici pot avea un impact considerabil asupra sistemului de alimentare din zilele noastre? Deci, dacă aveți o pasiune pentru agricultura si pentru productia alimentara, asigurati-va că aceasta nu va fi irosita.
Pentru a va incepe cu succes o afacere in domeniul agricol, trebuie sa munciti din greu, aveti nevoie de o cercetare și de o planificare atentă. Pe masura ce ideea de afacere incepe sa prinda contur, dedicarea si cercetarea sunt considerate a fi vitale afacerii dumneavoastra. De asemenea, trebuie sa întelegeti piata, sa aveti competențele necesare si sa va creati o nisa in piata. De urmatoarele lucruri vei avea nevoie pentru ca totul sa mearga bine, asa cum ati planificat: materiale de marketing, website, registru sau software pentru contabilitate, materiale organice, compost, seminte, echipamente agricole, terenuri agricole, documente juridice și planul de afaceri.
Sfaturi de pornire și de funcționare a propriei afaceri agricole mici
Primul instrument de care aveti nevoie si care va servi pe post de arma secreta este chiar planul de afaceri, deoarece aceasta contine toate detaliile pe care trebuie sa le urmati. De fapt, va puteti folosi de el si in cautarea de asistenta financiara. Cativa dintre cei mai importanti factori care care trebuie inclusi in planul de afaceri sunt: proiectii financiare, informatii financiare actuale, planul de marketing, strategii de concurenta, analize de piata, descriera afacerii si declaratia de misiune. Cercetarea cu privire la concurenta si piata este, de asemenea, foarte importanta deoarece acest lucru va oferi un indiciu asupra a ceea ce este de facut si de evitat in oricare dintre strategiile de afaceri operationale.
In continuare, trebuie sa se stabileasca ferma ca fiind o entitate legala de afaceri. De asemenea, trebuie sa se depună toate actele necesare la administratia locala, mai exact permisele si licentele de afaceri, cu privire la agricultura. Daca aveti intrebari si preocupari, puteti apela la un birou de consulanta. Un avocat va poate ajuta, de asemenea, in solutionarea eventualelor probleme aparute in afacere.
Dupa aceea, puteti seta deja un sistem contabil de incredere cu ajutorul calculatorului. Pentru a obtine asistenta in aceasta afacere, puteti consulta Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.
In continuare, puteți cauta deja un teren agricol pe care sa il cumparati sau inchiriati. Desigur, acest lucru se va baza din nou pe modelul de afaceri specificat in planul dumneavoastra de afaceri. În afară de faptul că, de asemenea, trebuie să fie ghidat de factori care trebuie să fie luati în considerare pentru ca terenul sa fie util afacerii dumneavoastra.
Atunci cand s-au stabilit operațiunile de leasing sau de cumparare in cazul terenului, puteti cumpara deja toate instrumentele agricole de dimensiune mica necesare si echipamente pentru a realiza bine toate lucrarile. Pentru a economisi bani, de asemenea, trebuie sa gasiti cele mai bune oferte speciale de materialele pe care le veti cumpăra direct de la un furnizor.
In cele din urmă, puteti incepe campania de marketing pentru afacerea dumneavoastra si pentru produsele pe care aceasta le ofera. Aspect neglijat de majoritatea micilor firma agricole din Romania, folosit cum trebuie poate deveni un avantaj pentru dumneavoastra.
Sursa: profit360.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau