„Când mi-a venit în minte ideea de a păși drumul antreprenoriatului, mi-am dorit o schimbare în viața mea”

1interviu manuela manea

Dimensiune font:

| 06-02-2024 14:10

 Dialog cu Manuela Manea, antreprenor ieșean

- Ați construit o afacere foarte frumoasă și stabilă în industria frumuseții. Care este secretul?

- Atunci când pui pasiune, drag și suflet în ceea ce faci, rezultatele nu ezită să apară. Am pornit de la ideea că vreau să creez în Iași o clinică de înfrumusețare care să ofere pacientelor mai mult decât tratamente de beauty. Să le ofere o experiență unică, un timp de calitate care să le readucă starea bine atât interioară, cât și exterioară. Sunt foarte implicată în tot ceea ce se întâmplă în interiorul afacerii Q Estetic, investesc în dezvoltarea profesională a echipei prin participarea la cursuri în domeniu, ne familiarizăm în permanență cu noile trenduri în materie de estetică. Am adus cele mai noi și performante echipamente de estetică corporală și facială, iar mai nou am extins gama de lasere medicale potrivite pentru tratamentele dermatologice și de estetică medicală.

-  Cum ați reușit să impuneți, dat fiind mediul concurențial puternic?

- Sunt o fire feminină, sunt atrasă de tot ceea ce înseamnă stil, modă și rafinament și cred că am rezonat foarte bine cu industria de beauty. Când mi-a înflorit în minte ideea de a păși pe acest drum al antreprenoriatului, mi-am dorit o schimbare în viața mea. Îmi doream un program flexibil, timp pentru familie și pentru pasiunea mea cea mai mare, călătoriile, tocmai ceea ce compania multinațională în care lucram nu îmi oferea. Recuperarea de după cele trei nașteri m-au făcut să interacționez mai mult cu clinicile de înfrumusețare existente la acea vreme în Iași și pot spune că din experiențele pe care le-am avut am învățat ce să aplic și ce să nu fac în clinicile Q. După cel de-al treilea copil am realizat că vreau să intru în industrie și să creez un loc special în care femeile să se bucure de o abordare caldă, de o experiență la înalte standarde de calitate. Respectul față de clientele noastre, calitatea, profesionalismul și dezvoltarea continuă cred că au conlucrat la impunerea brandului Q Estetic pe piață.

- Ca să nu mai vorbim de standarde.

- Atunci când pornești la drum cu niște standarde ridicate este foarte important să îți dorești și să reușești să le menții. Sigur că asta presupune multă muncă, efort susținut și resurse. La Q Estetic ne îmbunătățim în permanență serviciile oferite prin învățare și evoluție constantă, printr-o echipă solidă, motivată și implicată și prin atenția sporită acordată nevoilor și așteptărilor pe care le au pacientele noastre.

- Trei copii impun mai mult decât efort. Cumprioritizați în contextul unei cariere solicitante și a rolului de mamă a trei băieți?

- În timp am învățat că sănătatea mea fizică și psihică este prioritară, pentru că dacă eu nu sunt bine, atât familia mea, cât și business-ul au de suferit. De aceea, am grijă de mine, echilibrez balanța și îmi iau timp pentru a-mi încărca bateriile atunci când simt că e nevoie. Călătoriile sunt cel mai bun tratament pentru starea mea de bine și profit de fiecare ocazie să evadez din cotidian. Chiar dacă unele călătorii nu sunt bazate exclusiv pe relaxare, explorarea de locuri noi mă ajută să elimin stresul, să mă întorc cu energie proaspătă și cu noi idei de dezvoltare.

- Ce strategii de gestionare a timpului folosiți pentru a balansa între cariera ta de antreprenor, viața de mamă și responsabilitățile de zi cu zi?

- Îmi doresc să păstrez un echilibru între partea profesională și familie, tocmai de aceea diminețile mele încep la ora 6 și sunt dedicate copiilor și pregătirilor pentru grădiniță și școală. Încerc să am un program cât mai bine definit, pentru a reuși să îmi planific activitățile cât mai eficient. Serile ni le petrecem de asemenea, în familie. 

În zilele mai aglomerate îmi prioritizez sarcinile astfel încât să rezolv task-urile urgente și să îmi rămână timp și pentru responsabilitățile de mamă. Un alt artificiu care funcționează la mine este delegarea sarcinilor. Este un privilegiu să ai o echipă de încredere, pe care să te poți baza.

- Succes fără obstacole nu există. La dvs cum a fost?

- Începutul cred că a fost ușor anevoios pentru că nu cunoașteam domeniul estetic-medical. La debut, cumulul de informații este destul de amplu și îți poate crea o stare de panică. Terminologia este foarte complexă, sunt multe echipamente, proceduri, tratamente pe care trebuie să le înțelegi și să le aprofundezi. Apoi m-am izbit și de reticența cunoștințelor care știau că vin din mediul financiar-bancar și nu am cunoștințe pe partea de antreprenoriat și estetică. Însă cu multă perseverență, muncă și pasiune am reușit să ajung, iată la 5 ani de Q Estetic. Un obstacol a fost și pandemia, care cred că a afectat multe business-uri. Având o afacere care însemna interacțiune directă cu pacientele, tratamente face-to-face, în acea perioadă am închis clinica timp de două luni și sigur că nici reluarea activității nu a fost lipsită de provocări. Până am intrat în ritmul normal a durat ceva timp, au fost tot felul de modificări și reglementări cu care a trebuit să ne aliniem. A fost o perioadă dificilă și provocatoare pentru noi, ca business. 

 - Cum v-ați adaptat la schimbările din industrie? Mă gândesc la cererea pentru produse și servicii mai sustenabile.

- La Q Estetic promovăm frumusețea naturală. Serviciile oferite de noi au rolul de a evidenția frumusețea naturală și nu de a schimba în totalitate trăsăturile pacientelor noastre. Credem că fiecare femeie este frumoasă în felul ei, doar că uneori are nevoie de un mic ajutor care să o ajute să descopere cea mai bună versiune a ei. Credem că în primul rând o piele frumoasă este o piele sănătoasă, iar pentru asta are nevoie de o îngrijire specială și delicată. Ne adaptăm la tendințe prin participarea constantă la training-uri în domeniu pentru a ne familiariza cu noile tehnologii și tratamentele de ultimă generație în materie de estetică facială și corporală.  Protejarea mediului și a resurselor naturale este foarte importantă și cred că fiecare om, dar mai ales fiecare antreprenor ar trebui să aibă asta în vedere atunci când își manageriază afacerea. Anul trecut am amplasat câte o stație de încărcare pentru mașinile electrice în ambele clinici Q Estetic, oferindu-le clienților noștri serviciul de încărcare gratuit. În felul acesta încurajăm transportul eco-friendly și protejarea mediului înconjurător. De asemenea, echipamentele achiziționate în cadrul clinicilor sunt atent alese, astfel încât să respecte toate normele europene în materie de siguranță, sănătate și protecție a mediului.

- Fiind început de an, este firesc să vorbim despre planuri.

- Vreau ca în 2024 să îmi canalizez mai mult eforturile pe dezvoltarea ariei medical-estetice din clinica Q Estetic Păcurari. Avem medicii dermatologi cu care colaborăm și noile lasere achiziționate recent, lasere revoluționare (Clarity, Nordlys și eCO2) dedicate procedurilor dermatologice. Vrem să promovăm tratamentele de ultimă generație din domeniul esteticii medicale, existente în premieră în zona Moldovei la Q Estetic și cu ajutorul cărora obținem rezultate rapide și eficiente în diverse afecțiuni dermatologice precum acnee, leziuni vasculare, rozacee, negi virali și alunite, hemagioame, leziuni pigmentare și altele.

- Ce sfaturi aveți pentru femeile care doresc să deschidă o afacere în industria frumuseții?

- Industria frumuseții este idilică din exterior și poate părea puțin frivolă, privită la modul superficial, însă nu este așa. Cred că, la fel ca în orice domeniu, antreprenorul trebuie să își stabilească de la început foarte bine valorile, misiunea și viziunea firmei, să știe de unde pleacă și unde își dorește să ajungă. Trebuie să aibă încredere în forțele proprii, să pună suflet în afacere și să se documenteze foarte bine atunci când alege echipamentele pentru clinică, pentru că tehnologia folosită are un rol foarte important și trebuie selectată în cunoștință de cauză. Un aparat de calitate îndoielnică poate face mai mult rău decât bine.  Dacă faci ceva cu drag și cu pasiune, nu ai cum să dai greș.

- Cum împăcați viața de familie cu cea de afaceri?

- De cele mai multe ori încerc să țin separate cele două planuri: profesia și familia, însă sunt multe situații în care îi cer ajutorul sau sfatul soțului meu. Este un partener de nădejde, am încredere în spiritul lui antreprenorial și îmi este aproape ori de câte ori am nevoie. Pe băieți deocamdată nu îi implic în afacere pentru că nu vreau să le inoculez vreun gând despre ce mi-aș dori eu să facă în viitor, ci îi las pe ei să își dea seama pe ce drum vor să meargă și să își ia propriile decizii. Le vorbim despre antreprenoriat, le răspundem la întrebările și curiozitățile pe care le au, însă ne adaptăm informațiile la vârsta fiecăruia dintre ei. Dacă va exista interes din partea lor pe partea aceasta, cu siguranță îi vom susține.

Maura ANGHEL 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Vrei să te deconectezi de la problemele tale zilnice măcar două, trei zile? Iată de ce trebuie să alegi un city break pentru puțină relaxare
26/04/2024 12:29

  Fotografie de la Helena Jankovičová Kováčová pe Pexels.com Vacantele de tip city break au devenit o optiune tot mai accesată, mai ales prin randul tinerilor, care doresc să s ...

Vezi aici top 3 investiții în bucătăria ta, care vor merita toți banii!
26/04/2024 12:23

  Fotografie de la  Christa Grover pe Unsplash.com   Bucătăria este, pentru multi, cea mai importantă incăpere din casă, deoarece petrec majoritatea timpului acolo, fiind pasionati de g ...

Skechers – o aventură de neuitat
26/04/2024 11:19

Skechers – o aventură de neuitat Pe străzile aglomerate ale Los Angelesului, locuiau doi pantofi sport Skechers pe nume Dash si Dazzle. Erau asezati pe un raft prăfuit, intr-un magazin de incăltămin ...

  Minciuna, o rețea complexă de avere și dezastre
25/04/2024 15:02

În istoria umanitătii, minciuna a fost un companion constant al interactiunilor noastre sociale. De la cele mai mici neadevăruri de circumstantă pană la cele mai elaborate scheme de inselăciune, minc ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei