„Când mi-a venit în minte ideea de a păși drumul antreprenoriatului, mi-am dorit o schimbare în viața mea”

1interviu manuela manea

Dimensiune font:

| 06-02-2024 14:10

 Dialog cu Manuela Manea, antreprenor ieșean

- Ați construit o afacere foarte frumoasă și stabilă în industria frumuseții. Care este secretul?

- Atunci când pui pasiune, drag și suflet în ceea ce faci, rezultatele nu ezită să apară. Am pornit de la ideea că vreau să creez în Iași o clinică de înfrumusețare care să ofere pacientelor mai mult decât tratamente de beauty. Să le ofere o experiență unică, un timp de calitate care să le readucă starea bine atât interioară, cât și exterioară. Sunt foarte implicată în tot ceea ce se întâmplă în interiorul afacerii Q Estetic, investesc în dezvoltarea profesională a echipei prin participarea la cursuri în domeniu, ne familiarizăm în permanență cu noile trenduri în materie de estetică. Am adus cele mai noi și performante echipamente de estetică corporală și facială, iar mai nou am extins gama de lasere medicale potrivite pentru tratamentele dermatologice și de estetică medicală.

-  Cum ați reușit să impuneți, dat fiind mediul concurențial puternic?

- Sunt o fire feminină, sunt atrasă de tot ceea ce înseamnă stil, modă și rafinament și cred că am rezonat foarte bine cu industria de beauty. Când mi-a înflorit în minte ideea de a păși pe acest drum al antreprenoriatului, mi-am dorit o schimbare în viața mea. Îmi doream un program flexibil, timp pentru familie și pentru pasiunea mea cea mai mare, călătoriile, tocmai ceea ce compania multinațională în care lucram nu îmi oferea. Recuperarea de după cele trei nașteri m-au făcut să interacționez mai mult cu clinicile de înfrumusețare existente la acea vreme în Iași și pot spune că din experiențele pe care le-am avut am învățat ce să aplic și ce să nu fac în clinicile Q. După cel de-al treilea copil am realizat că vreau să intru în industrie și să creez un loc special în care femeile să se bucure de o abordare caldă, de o experiență la înalte standarde de calitate. Respectul față de clientele noastre, calitatea, profesionalismul și dezvoltarea continuă cred că au conlucrat la impunerea brandului Q Estetic pe piață.

- Ca să nu mai vorbim de standarde.

- Atunci când pornești la drum cu niște standarde ridicate este foarte important să îți dorești și să reușești să le menții. Sigur că asta presupune multă muncă, efort susținut și resurse. La Q Estetic ne îmbunătățim în permanență serviciile oferite prin învățare și evoluție constantă, printr-o echipă solidă, motivată și implicată și prin atenția sporită acordată nevoilor și așteptărilor pe care le au pacientele noastre.

- Trei copii impun mai mult decât efort. Cumprioritizați în contextul unei cariere solicitante și a rolului de mamă a trei băieți?

- În timp am învățat că sănătatea mea fizică și psihică este prioritară, pentru că dacă eu nu sunt bine, atât familia mea, cât și business-ul au de suferit. De aceea, am grijă de mine, echilibrez balanța și îmi iau timp pentru a-mi încărca bateriile atunci când simt că e nevoie. Călătoriile sunt cel mai bun tratament pentru starea mea de bine și profit de fiecare ocazie să evadez din cotidian. Chiar dacă unele călătorii nu sunt bazate exclusiv pe relaxare, explorarea de locuri noi mă ajută să elimin stresul, să mă întorc cu energie proaspătă și cu noi idei de dezvoltare.

- Ce strategii de gestionare a timpului folosiți pentru a balansa între cariera ta de antreprenor, viața de mamă și responsabilitățile de zi cu zi?

- Îmi doresc să păstrez un echilibru între partea profesională și familie, tocmai de aceea diminețile mele încep la ora 6 și sunt dedicate copiilor și pregătirilor pentru grădiniță și școală. Încerc să am un program cât mai bine definit, pentru a reuși să îmi planific activitățile cât mai eficient. Serile ni le petrecem de asemenea, în familie. 

În zilele mai aglomerate îmi prioritizez sarcinile astfel încât să rezolv task-urile urgente și să îmi rămână timp și pentru responsabilitățile de mamă. Un alt artificiu care funcționează la mine este delegarea sarcinilor. Este un privilegiu să ai o echipă de încredere, pe care să te poți baza.

- Succes fără obstacole nu există. La dvs cum a fost?

- Începutul cred că a fost ușor anevoios pentru că nu cunoașteam domeniul estetic-medical. La debut, cumulul de informații este destul de amplu și îți poate crea o stare de panică. Terminologia este foarte complexă, sunt multe echipamente, proceduri, tratamente pe care trebuie să le înțelegi și să le aprofundezi. Apoi m-am izbit și de reticența cunoștințelor care știau că vin din mediul financiar-bancar și nu am cunoștințe pe partea de antreprenoriat și estetică. Însă cu multă perseverență, muncă și pasiune am reușit să ajung, iată la 5 ani de Q Estetic. Un obstacol a fost și pandemia, care cred că a afectat multe business-uri. Având o afacere care însemna interacțiune directă cu pacientele, tratamente face-to-face, în acea perioadă am închis clinica timp de două luni și sigur că nici reluarea activității nu a fost lipsită de provocări. Până am intrat în ritmul normal a durat ceva timp, au fost tot felul de modificări și reglementări cu care a trebuit să ne aliniem. A fost o perioadă dificilă și provocatoare pentru noi, ca business. 

 - Cum v-ați adaptat la schimbările din industrie? Mă gândesc la cererea pentru produse și servicii mai sustenabile.

- La Q Estetic promovăm frumusețea naturală. Serviciile oferite de noi au rolul de a evidenția frumusețea naturală și nu de a schimba în totalitate trăsăturile pacientelor noastre. Credem că fiecare femeie este frumoasă în felul ei, doar că uneori are nevoie de un mic ajutor care să o ajute să descopere cea mai bună versiune a ei. Credem că în primul rând o piele frumoasă este o piele sănătoasă, iar pentru asta are nevoie de o îngrijire specială și delicată. Ne adaptăm la tendințe prin participarea constantă la training-uri în domeniu pentru a ne familiariza cu noile tehnologii și tratamentele de ultimă generație în materie de estetică facială și corporală.  Protejarea mediului și a resurselor naturale este foarte importantă și cred că fiecare om, dar mai ales fiecare antreprenor ar trebui să aibă asta în vedere atunci când își manageriază afacerea. Anul trecut am amplasat câte o stație de încărcare pentru mașinile electrice în ambele clinici Q Estetic, oferindu-le clienților noștri serviciul de încărcare gratuit. În felul acesta încurajăm transportul eco-friendly și protejarea mediului înconjurător. De asemenea, echipamentele achiziționate în cadrul clinicilor sunt atent alese, astfel încât să respecte toate normele europene în materie de siguranță, sănătate și protecție a mediului.

- Fiind început de an, este firesc să vorbim despre planuri.

- Vreau ca în 2024 să îmi canalizez mai mult eforturile pe dezvoltarea ariei medical-estetice din clinica Q Estetic Păcurari. Avem medicii dermatologi cu care colaborăm și noile lasere achiziționate recent, lasere revoluționare (Clarity, Nordlys și eCO2) dedicate procedurilor dermatologice. Vrem să promovăm tratamentele de ultimă generație din domeniul esteticii medicale, existente în premieră în zona Moldovei la Q Estetic și cu ajutorul cărora obținem rezultate rapide și eficiente în diverse afecțiuni dermatologice precum acnee, leziuni vasculare, rozacee, negi virali și alunite, hemagioame, leziuni pigmentare și altele.

- Ce sfaturi aveți pentru femeile care doresc să deschidă o afacere în industria frumuseții?

- Industria frumuseții este idilică din exterior și poate părea puțin frivolă, privită la modul superficial, însă nu este așa. Cred că, la fel ca în orice domeniu, antreprenorul trebuie să își stabilească de la început foarte bine valorile, misiunea și viziunea firmei, să știe de unde pleacă și unde își dorește să ajungă. Trebuie să aibă încredere în forțele proprii, să pună suflet în afacere și să se documenteze foarte bine atunci când alege echipamentele pentru clinică, pentru că tehnologia folosită are un rol foarte important și trebuie selectată în cunoștință de cauză. Un aparat de calitate îndoielnică poate face mai mult rău decât bine.  Dacă faci ceva cu drag și cu pasiune, nu ai cum să dai greș.

- Cum împăcați viața de familie cu cea de afaceri?

- De cele mai multe ori încerc să țin separate cele două planuri: profesia și familia, însă sunt multe situații în care îi cer ajutorul sau sfatul soțului meu. Este un partener de nădejde, am încredere în spiritul lui antreprenorial și îmi este aproape ori de câte ori am nevoie. Pe băieți deocamdată nu îi implic în afacere pentru că nu vreau să le inoculez vreun gând despre ce mi-aș dori eu să facă în viitor, ci îi las pe ei să își dea seama pe ce drum vor să meargă și să își ia propriile decizii. Le vorbim despre antreprenoriat, le răspundem la întrebările și curiozitățile pe care le au, însă ne adaptăm informațiile la vârsta fiecăruia dintre ei. Dacă va exista interes din partea lor pe partea aceasta, cu siguranță îi vom susține.

Maura ANGHEL 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
Sindromul impostorului.Umbra succesului care apasă pe umerii multora
23/11/2024 15:06

Într-o sală de conferinte elegantă dintr-un hotel central, Claudia priveste zambind inspre cei peste o sută de oameni care o ascultă fascinati. Este specialistă in tehnologie, invitată să sustin ...

Slugărnicia - Umbra docilității și a interesului personal
23/11/2024 14:04

Într-un colt de cafenea linistit, un angajat povesteste cu jumătate de zambet si o doză de frustrare ascunsă despre colegul care, cu o elegantă calculată, face reverente invizibile sefului de fiecare ...

Procrastinarea sau arta subtilă de a amâna viața
22/11/2024 12:39

Într-o dimineată linistită de marti, Andrei priveste absent ecranul laptopului său. Deadline-ul pentru un raport important este doar la cateva ore distantă, dar browserul său este deschis la un video ...

 Umbrele motivației pierdute. Când visele devin fragmente
22/11/2024 12:19

Într-un apartament mic, intr-un colt al orasului, Andreea isi priveste cana de cafea goală. Nu stie cand a răcit. Poate e de dimineată. Poate de ieri. În jurul ei, lucrurile par inghetate in timp ...

Persoanele care dețin termometre cu mercur riscă închisoarea
21/11/2024 19:16

 Dacă detii un termometru cu mercur, risti să te confrunti cu dosar penal. Conform articolului 359 din Codul Penal, simpla detinere a unui astfel de termometru constituie infractiune. Persoanele surprins ...

Hygge la bloc. Apartamente transformate în oaze de confort urban
21/11/2024 16:12

Într-un timp in care totul se miscă rapid, ideea de a crea un spatiu care incetineste ritmul vietii a castigat popularitate inclusiv printre ieseni. Blocurile standard de apartamente, candva criticate pe ...

Economia dietelor nesănătoase. Costurile ascunse ale alimentației procesate și fast-food
21/11/2024 15:56

Un hamburger suculent sau o portie de cartofi prăjiti, cumpărate in cateva minute si consumate pe fugă, par solutii rapide pentru mesele zilnice. Dar ce se ascunde dincolo de ambalajele colorate si sloganuri ...

Cuptorul de pizza de grădină: ce modele sunt cele mai populare și cum să-l folosești
21/11/2024 14:59

 Un cuptor de pizza de grădină este visul oricărui iubitor de preparate italiene autentice. Dacă iti place să organizezi seri in aer liber cu prietenii sau familia, gătitul in grădină poate deveni ...

Cum ne influențează culorile percepția și comportamentul?
21/11/2024 12:11

Cum ne influentează culorile perceptia si comportamentul? Culorile au un impact profund asupra perceptiei si psihicului uman. Fiecare culoare evocă emotii specifice si poate chiar să influenteze semnifica ...

Sărbătorile de iarnă cu alți ochi. Povești din copilărie privite cu ochii adultului
21/11/2024 10:45

Sărbătorile de iarnă cu alti ochi. Povesti din copilărie privite cu ochii adultului Tin minte si acum cat asteptam să vină iarna. În niciun caz pentru dorinta de a simti frigul, ci cel mai mult pen ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei