Aurul - beneficii pentru sănătate, frumusețe și gastronomie
Dimensiune font:
Dacă vrei să strălucești precum o regină, ai la dispoziție un tratament cu produse pe bază de aur evident. Ce alt metal te poate face să strălucești precum o zeiță? Tratamentul începe mereu cu o exfoliere corporală cu particule de aur, urmată de o baie cu sare cu aur, apoi înnobilat de un masaj cu ulei de aur.
Aurul este simbolul luxului, al rafinamentului și al eleganței, iar această terapie este o sursă de beneficii prețioase cu efect anti-îmbătrânire și regenerare. Poate nu știai că aurul are atât proprietăți antibacteriene, cât și antioxidante. El ajută și la transportul moleculelor de oxigen direct în piele, influențând funcționarea celulelor și revitalizând dermul. „Aurul pur stimulează circulația limfatică și drenarea sângelui. Astfel procesul de îmbătrânire a pielii este încetinit, iar pielea devine mai strălucitoare prin faptul că toxinele sunt eliminate. Rezultate sunt vizibile încă de la primul tratament”, am aflat de la Liliana Revenco, terapeut și specialist în dermopigmentare, fondatorul Magenta Streetway, un salon unde astfel de tratamente se fac cu beneficii foarte bune. După numai 20 de minute, timp în care toți nutrienții din conținutul măștii acționează intens, rezultatul este spectaculos! Nu numai că îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii, dar îi oferă un aspect proaspăt și neted.
În plus, sărurile de aur sunt benefice și în tratamentul unor probleme de sănătate. Administrate în formele severe de poliartrită reumatoidă, întârzie evoluţia bolii, împiedică extinderea interesării articulare, scad viteza de sedimentare a hematiilor.
Aurul, un ingredient speciali și în gastronomie
Chiar dacă pare de necrezut, aurul era foarte folosit în gastronomie încă din Evul Mediu. Oamenii foarte bogați ofereau la ospeţe fructe aurite (poleite cu foiţă de aur foarte fină) şi care puteau fi consumate ca atare, ori dulciuri preparate şi ele cu aur. Oamenii acelor vremuri nu se gândeau, însă, făcând asta, numai să-şi demonstreze bogăţia. Ei aveau asupra aurului o viziune diferită de a noastră: îl considerau – sub influenţa gândirii magice şi alchimice – un metal valoros sub multe aspecte, inclusiv cel al efectelor asupra corpului uman. Rețetele s-au transmis de-a lungul anilor, au fost îmbunătățite și au apărut formule foarte elaborate, aurul fiind folosit inclusiv în băuturi. Goldwasser este o băutură alcoolică, aromată cu extracte de plante şi îmbogăţită cu fărâme de foiţă de aur de 22 sau 23 de carate. Tradiţia preparării sale este germană, băutura fiind fabricată începând din secolul al XVI-lea la Danzig (pe atunci un oraş german), astăzi Gdansk, în Polonia. Goldschläger este un produs italian (deşi iniţial a fost fabricat în Elveţia), o băutură spirtoasă cu destul de mult alcool (43,5 %) şi cu minusculi „fulgi ” de aur plutind în ea. Ceaiul verde în care pluteau fragmente mărunte de foiţă de aur era vândut în Japonia în oraşul Kanazawa, centrul producţiei japoneze de folie de aur, 99% din toată producţia Japoniei fiind realizată aici.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau