Ce sunt vampirii energetici și cum scăpăm de ei. Sunt MEREU lângă voi!

image-22137-2

Dimensiune font:

| 06-02-2023 10:00

De-a lungul vieții, întâlnim multe persoane alături de care ne angajăm în diverse relații, în funcție de context: unele sunt sunt pozitive, ne creează emoții plăcute, o stare de relaxare, liniște, bucurie, siguranță, confort psihic și emoțional, iar în altele ajungem să ne simțim hărțuiți sufletește, nesiguri, obosiți, deprimați, chiar neputincioși.

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, o persoană care declanșează în noi astfel de senzații neplăcute se poate numi „vampir emoțional”, care ne stoarce pur și simplu de energie.


Sunt cel puțin 3 metode prin care putem identifica vampirii emoționali din viața noastră, astfel încât să putem lua o decizie privind relația cu aceștia. Sunt atrăgători, au harul de a-ți intra pe sub piele, au abilitatea de a se transforma cu ușurință în ceea ce vrei tu să vezi la ei, par altfel decât ceilalți (chiar sunt, doar că nu într-un sens pozitiv), uneori chiar afirmă că ei nu sunt precum ceilalți, pentru că asta și vor să-ți inducă pentru a te atrage. Aceste persoane te storc în mod constant de energie prin atitudinea lor. Psihologul american Brett Blumenthal îi numea „mâncători de viață”. Ajungând lipsit de energie, fără să fii conștient, poți deveni, la rândul tău, un vampir energetic în preajma altor persoane pozitive.

Cum îți dai seama că ești „atacat” de un vampir emoțional?

Poate la fel de important ca recunoașterea unui vampir emoțional sunt simptomele pe care o persoană le simte atunci când este „atacată” de unul. „În primele momente, apare o senzație neplăcută în plexul solar (la 5 cm deasupra buricului), care este legat de emoțiile noastre. Aceste senzații sunt continuate de dureri de cap, senzația de disconfort sau iritare atunci când te afli în preajma lui, oboseala inexplicabilă după un timp petrecut în contact cu ei (chiar și după o convorbire telefonică sau online), somnolența. Apoi aceste senzații sunt interiorizate și produc un efect de tip domino asupra stării noastre generale și asupra caracteristicilor personalității noastre, precum: scade încrederea în propria persoană, apar sentimentele că nu suntem buni de nimic, avem tendința de a repeta în minte ultima conversație cu «vampirul», încercând să vedem unde am «greșit», scade apetitul alimentar, sexual, bucuria vieții, crește considerabil apetitul pentru carbohidrați și, desigur, se instalează anxietatea și depresia”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

 

Cele mai periculoase categorii de vampiri energetici

De-a lungul mai multor studii, celebri profesori în psihologie au studiat această influență pe care o au vampirii energetici asupra oamenilor. În opinia specialiștilor, 5 mari categorii de vampiri emoționali sunt cei mai periculoși și au puterea de a produce tulburări serioase de personalitate, și anume: vampirii antisociali, vampirii histrionici, vampirii narcisisti, vampirii cu comportament obsesiv-compulsiv și vampirii paranoici. „Vampirii antisociali sunt cei care urăsc plictiseala și ignoră regulile sociale, sunt cei dependenți de senzații tari și periculoase. Vampirii histrionici sunt acele persoane care trăiesc pentru a primi atenție și aprobare din partea celorlalți și joacă adesea rolul de victimă. Vampirii narcisiști sunt persoane ce se proiectează pe ele însele în centrul universului celorlalți, au o părere foarte bună despre ei și se cred superiori celorlalți, au tendința de a te pedepsi dacă nu faci lucrurile așa cum vor ei, nu pot simți empatie și au o capacitate limitată de a oferi dragoste necondiționată. Vampirii cu un comportament obsesiv-compulsiv sunt persoanele ce manifestă o atenție excesivă și bolnăvicioasă față de detalii, sunt perfectioniști, perceptivi și puriști, simt nevoia obsesivă de a deține controlul asupra oamenilor și a situațiilor. Iar vampirii paranoici sunt persoanele care percep lumea ca fiind un„loc al conspirației”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
  Bârfa și efectele sale sociale, psihologice și economice
04/11/2024 17:17

Barfa, privită de unii ca o plăcere vinovată si de altii ca un viciu de evitat, este o activitate umană veche de cand lumea, iar efectele sale se răsfrang asupra societătii intr-un mod mai complex decat a ...

România - leagănul civilizaţiei umane
04/11/2024 16:08

Romania - leagănul civilizaţiei umane Acum mai bine de 10.000 de ani, zona geografică in care se află Romania de astăzi era considerată vatra lumii, locul unde a inceput cu adevărat civilizatia umană. ...

Botine elegante pentru birou: selecția perfectă pentru un look profesional.
04/11/2024 10:46

Botine elegante pentru birou: selectia perfectă pentru un look profesional Botinele elegante sunt piesa esentială care imbină stilul si profesionalismul in garderoba de birou. Confortabile si usor de asorta ...

Viespea care poate consuma alcool toată săptămâna fără să se îmbete
01/11/2024 15:20

Potrivit unui studiu nou, viespile extreme au o tolerantă uimitoare la alcool. Ce au descoperit oamenii de stiintă despre viespile orientale? Consumul de cantităti mici de alcool este destul de comun in lum ...

Coarnele - fructele uitate ale copilăriei
01/11/2024 14:48

Cornul sau cornul european (Cornus mas) este o specie de plante nativă sudului Europei si sud-vestului Asiei. Creste in pădurile de foioase din zonele de deal si munte, dar il intalnim si ca plantă ornamen ...

Viclenia – o artă sau o capcană?
31/10/2024 13:55

Viclenia este o caracteristică umană veche de cand lumea, fascinantă si periculoasă in egală măsură. Este acea abilitate de a manipula circumstantele, de a trasa strategii ascunse si de a obtine benefici ...

Secretele unui păr de invidiat: cum să obții stilul dorit și să-ți menții părul sănătos
31/10/2024 13:38

Secretele unui păr de invidiat: cum să obtii stilul dorit si să-ti mentii părul sănătos Părul reprezintă o parte importantă a imaginii personale, iar stilizarea corectă poate face o diferentă enorm ...

Oamenii fără compasiune și chipurile hâde din oglinda indiferenței
31/10/2024 11:53

Lipsa compasiunii in societate seamănă semintele unui teren arid, unde monstrul incolteste din indiferentă si se hrăneste cu egoism. O lume lipsită de empatie devine un loc in care distanta dintre oameni c ...

Succesul vine întotdeauna de la o idee - istoria unui brand
31/10/2024 11:39

Succesul vine intotdeauna de la o idee - istoria unui brand Farmacistul american John S. Pemberton a creat Coca-Cola, pe care a comercializat-o initial ca tonic pentru vindecare. Dr. John Stith Pemberton a ...

Ritualul feminin al toamnei. Cum să îți răsfeți tenul în vremea frunzelor aurii
31/10/2024 11:00

Toamna tarzie isi asterne cu generozitate parfumul de frunze uscate, aerul dulce-amărui si soarele mai bland, ce pare să se retragă spre colturi mai ascunse. În acest cadru, pielea noastră cere, mai m ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei