Ce variante alternative la cele clasice, folosite pentru incalzirea locuintei, exista?
Dimensiune font:
Oricare ar fi motivele pentru care acest trend devine tot mai des prezent in alegerile oamenilor, efectele pozitive in ceea ce priveste ecologia sunt demne de luat in considerare. In plus, cele mai populare astfel de sisteme pentru incalzirea locuintelor se bucura si de un grad de eficienta ridicat. Astfel ca aceste solutii alternative, la care oameni apeleaza sau catre care s-ar putea reorienta, in vederea protejarii mediului inconjurator, sunt:
Centralele pe peleti
Centralele pe peleti sunt varianta aleasa in special ca alternativa la incalzirea cu lemne, fiind una dintre cele mai eficiente solutii la care pot apela oamenii care nu au acces la retele publice de gaze sau incalzire.
De asemenea, peletii sunt un timp de combustibil fosil ecologic, care datorita elementelor din care sunt obtinuti nu polueaza, chiar si cenusa rezultata in urma arderii, care ramane intr-o cantitate mica, poate fi folosita ca ingrasamant pentru plante.
Pompele de caldura
Pompele de caldura sunt dispozitive care folosesc resurse regenerabile pentru a produce caldura si pentru a o distribui catre consumatorii finali. Pe piata de profil exista mai multe tipuri de astfel de dispozitive, existand chiar si pompe de caldura aer-apa care pot asigura si necesarul de apa cald menajera dintr-o gospodarie.
Prin urmare, acestea se dovedesc a fi o alternativa foarte eficienta si ecologica pentru centralele termice pe gaz, mai ales ca pot fi conectate la un sistem de energie verde, reducand astfel considerabil costurile cu incalzirea.
Panourile solare sau fotovoltaice
Numarul caselor care au montate pe acoperis panouri solare sau panouri fotovoltaice este intr-o continua crestere. Oamenii aleg aceasta solutie fie pentru asigurarea necesarului de agent termic din locuinta, fie pentru completarea celui obtinut din alte surse sau chiar numai pentru producerea de apa calda menajera.
Daca panourile solare transforma energia acumulata de la soare in energie termica, panourile fotovoltaice o transforma in energie, care poate alimenta orice alt sistem de incalzire a locuintei, cum ar fi, de exemplu, centralele electrice.
Incalzirea cu panouri radiante
O alta modalitate de incalzire a locuintei, intr-un mod alternativ si ecologic, este cu ajutorul panourilor radiante. Designul modern al acestora si montajul simplu si rapid, fara a fi nevoie de aprobari, sunt unele dintre principalele avantaje care le recomanda, alaturi de reducerea cheltuielilor cu pana la 50%. Un dezavantaj legat de aceste dispozitive este ca nu mentin caldura ambientala, astfel ca odata oprite, si temperatura din camera va scadea.
In concluzie, pe piata exista foarte multe solutii ecologice pentru incalzirea locuintei, care reprezinta o alternativa viabila si avantajoasa pentru sistemele traditionale folosite de oameni pentru a obtine temperatura ambientala dorita.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau