Cum faciliteaza casele de marcat self-service procesul de cumparaturi?
Dimensiune font:
Cu siguranta te-ai lovit macar o data de cozi interminabile la casele de marcat. In timp ce a-ți face cumparaturile este o necesitate, timpul indelungat de asteptare pentru a le achita s-ar putea sa-ti taie din cheful de mers la magazin.
Asadar, din dorinta de a evita cat mai mult acest inconvenient, marile magazine au introdus un sistem de plata mai facil si mai rapid. In acest articol, iti vom prezenta ce sunt casele de marcat self-service si cum te ajuta sa economisesti timpul petrecut la cumparaturi.
Ce este si cum functioneaza o casa de marcat self-service?
O casa de marcat self-service presupune ca scanarea si plata produselor sa se faca de catre client, la acelasi terminal. Asadar, nu mai este nevoie de un casier sau de un angajat al magazinului, care sa se ocupe de asta.
In Romania, casa de marcat de tip self-service sau self-scan, cum mai este denumita, a aparut prima data in 2017 si a fost introdusa de unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din tara.
Vazand cat de facile sunt aceste sisteme, ulterior, si alte magazine au decis sa le implementeze.
Cu toate ca adoptarea acestora ne ajuta sa fim la curent cu trendurile din retail, ele mai au o importanta chiar mai mare. Companiile care le introduc ajuta clientii sa economiseasca timp si sa evite cozile interminabile de la casele de marcat clasice, fiind, in acelasi timp, si o solutie pentru deficitul de personal din magazine.
De ce nu ar trebui sa ai retineri in a le folosi?
In primul rand, deoarece este o varianta mai buna, decat sa astepti la o casa de marcat traditionala.
Apoi, procesul este destul de simplu, mai ales ca sistemul iti va spune pas cu pas ce sa faci. Vei observa asta pe ecranul casei de marcat.
Scanezi produsele pe rand, alegi modalitatea de plata si cam asta e tot. La sfarsit, ti se emite bonul de cumparaturi, pe care trebuie sa-l pastrezi, pentru a putea iesi din magazin.
Chiar si in cazul in care nu te descurci, casele de marcat self-scan au supervizori care se asigura ca totul decurge asa cum trebuie. Asadar, nu-ti fie rusine sa ceri ajutorul, ei sunt acolo sa te ajute daca ai vreo problema.
Avantajele caselor de marcat self-service
Casele de marcat au multiple beneficii, atat pentru clienti, cat si pentru retaileri. Iata cateva dintre ele:
Sunt solutia ideala pentru consumatorii care merg in magazine pentru a-si face cumparaturile de rutina, deoarece reduc din timpul de asteptare.
Sunt organizate intr-un mod aerisit, la distanta una fata de cealalta. Asadar, permit pastrarea distantei intre cei ce le utilizeaza.
Au un cantar incorporat, ce-ti permite sa cantaresti produsele care necesita acest lucru, precum legumele sau fructele.
Dezavantajele caselor de marcat self-service
Chiar daca au mai multe parti pozitive decat negative, exista si cateva inconveniente, in ceea ce priveste aceste sisteme de plata. Cateva dintre ele ar fi urmatoarele:
Casele de marcat de tip self-scan nu-ti permit sa cantaresti produse foarte mari, cum ar fi baxurile de apa. Totusi, permit atasarea unui scaner individual, pe care-l poti manevra tu.
Un alt dezavantaj tine de reticenta consumatorilor. Multi dintre ei fiind obisnuiti cu casa de marcat traditionala, vor alege varianta aceea, decat sa-si bata capul cu tehnologia noua a caselor de marcat de tip self-service.
Mersul la cumparaturi ar trebui sa fie o placere, insa stim cu totii ca, de cele mai multe ori, nu este asa, in special atunci cand observi cat de aglomerate sunt casele de marcat si stii ca esti contratimp. In ajutorul consumatorilor, au aparut casele de marcat self-service. Acestea te ajuta pe tine, in calitate de client al magazinului, sa economisesti timp la cumparaturi. Cand vine vorba de retaileri, aceste sisteme pot fi o solutie pentru deficitul de angajati in magazine.
sursa foto: unsplash.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau