Încă un pelerinaj în plină pandemie. Moaștele Sfântului Nectarie vor fi scoase vor fi scoase spre închinare la Mănăstirea Radu-Vodă din București
Dimensiune font:
Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică sâmbătă, la ora 11:00, și va fi așezată în baldachin până luni, 9 noiembrie, la ora 22:00, după slujba Privegherii, scrie ziare.com. Ca de obicei, alături de moaștele Sfântului Nectarie vor fi așezate și cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii.
„Având în vedere contextul social actual și dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm să va închinați sfintelor moaște atât în zilele precedente sărbătorii, cât și după. Îndemnăm credincioșii să respecte hotărârile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței fizice”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Radu-Vodă.
Sfântul Nectarie din Eghina, Vindecătorul de boli, este unul din cei mai iubiți și căutați sfinți din Grecia de astăzi. În 1961, Sfântul Nectarie din Eghina a fost canonizat de către Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol, având ziua de prăznuire 9 noiembrie. Părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie sunt prezente în Mănăstirea Radu Vodă din București, moaștele fiind aduse în anul 2002 de la Mănăstirea „Sfânta Treime” din insula Eghina, Grecia, unde se află mormântul său.
Încă din timpul vieții, Sfântul Nectarie a fost cunoscut ca făcător de minuni. Se spune că îmblânzea șerpii, aducea ploaia în vreme de secetă, vindeca bolnavii. Minunile s-au înmulțit după mutarea sa la cele veșnice. Sfântul Nectarie, ca vindecător al bolnavilor, este cunoscut și sub denumirea de „Taumaturgul”, scrie crestinortodox.ro.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau