Cei mai buni arhitecţi ai Iaşului fac voluntariat pentru Primărie
Dimensiune font:
* aceştia vor coordona reamenajarea zonelor Lăpuşneanu, Piaţa Unirii sau proiectul viitoarei parcări de la Teatrul Naţional * măsura vine pe fondul nemulţumirii primarului Nichita privind lipsa de implicare a specialiştilor din subordine în amenajarea pietonalului Ştefan cel Mare
Incapacitatea propriului aparat de a gestiona unele probleme de urbanism l-au determinat pe primarul Gheorghe Nichita să apeleze la consultanţa unui grup de specialişti din afara instituţiei pe care o patronează. Începând din acest an, constituiţi sub forma unui consiliu consultativ, aceştia vor putea să-şi pună amprenta asupra deciziilor de natură urbanistică, prin expertiza pe care o au, cinci dintre cei mai buni arhitecţi ai Iaşului, respectiv George Carapanu, din partea Ordinului Arhitecţilor, prodecanul Mihai Drişcu, de la Facultatea de Arhitectură, şi arhitecţii Daniel Vişan, Gheorghe Hereş şi Gh. Gâlcă. „E o campanie voluntară din partea dumnealor. Practic, e un consiliu consultativ, pentru că e format din 5 arhitecţi cu care sper să colaborez nu numai pe proiectul bulevardului Ştefan cel Mare, ci pe toate proiectele pe care urmează să le implementăm. Sper ca, în special, cei din Direcţia de Urbanism să-i consulte pentru orice decizie pe care o au de luat în municipiu. Nu mă refer numai la Ştefan cel Mare, căci urmează să reamenajăm zona Lăpuşneanu, Piaţa Unirii, avem proiectul parcării de la Teatrul Naţional…”, a argumentat primarul Gheorghe Nichita.
Supărat pe arhitecţii Primăriei
În schimb, edilul a criticat implicarea defectuoasă a direcţiilor din cadrul Primăriei, în special pe ceea ce s-a întâmplat pe bulevardul Ştefan cel Mare. „Cei de la Spaţii Verzi, dar şi Tudor Vericeanu, arhitectul şef al Iaşului, nu s-au implicat deloc. La capitolul comunicare suferim mult din cauza serviciilor Primăriei, care nu ştiu cum să reacţioneze în unele situaţii. A fost un exces de zel din partea celor din Primăria Iaşi care au adus acele ghivece de flori în mijlocul bulevardului. Sperăm ca de acum încolo să putem remodela piaţeta dintre Consiliul Judeţean şi limita cu strada I.C. Brătianu, iar până în toamnă să îngropăm şi cablurile care au mai rămas suspendate”, a completat Gheorghe Nichita. (Nelu Păunescu)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
dan cojocaru
Jul 28, 2013
culoarul pentru biciclisti pe strada stefan cel mare cred ca este prea apropiat de intrarile la magazinele de la parterul blocurilor, asa incat orice pieton care intra sau a iesit dintr-un magazin din doi sau trei pasi se afla pe culoarul biciclistilor. benzile pentru biciclisti cred ca ar fi bine sa aiba si ele o continuitate. va multumesc pentru intelegere.
Adauga comentariul tau