Fenechiu, somat să coboare cu picioarele pe pământ
Dimensiune font:
* pe modelul colegilor de la nivel naţional, liderii Sanitas Iaşi refuză trecerea Spitalului CFR de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Sănătăţii * aceştia ameninţă chiar cu proteste de stradă
Spitalele aflate în subordinea CFR vor trece, cu câteva excepţii, în subordinea Ministerului Sănătăţii (MS), iar Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor va fi transferată la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), după cum a anunţat noul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu. Decizia ministrului a stârnit nemulţumirea liderilor de sindicat, dar şi nedumirirea personalului medical din aceste unităţi sanitare. Liderilor Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR şi ai Sindicatului Sanitas susţin că aceste unităţi trebuie să rămână în subordinea Ministerului Transporturilor. „Ne declarăm solidari cu atitudinea şi acţiunile Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, având convingerea că orice schimbare în relaţiile de muncă ale membrilor noştri de sindicat se poate face doar cu consultarea şi acordul organizaţiilor sindicale care îi reprezintă. Suntem împotriva oricăror decizii arbitrare emise de structurile guvernamentale, în absenţa consultării partenerilor sociali şi a iniţierii unui studiu de impact. Credem că o astfel de măsură va duce la diminuarea drepturilor salariale ale membrilor noştri de sindicat”, a declarat ieri Viorel Tănase, preşedintele Sindicatului Sanitas Iaşi. Potrivit acestuia, în următoarea perioadă, toţi membrii sindicatului din Spitalul Căi Ferate urmează să fie consultaţi cu privire la acest aspect. „Am încercat să stăm de vorbă cu ministrul Transporturilor Relu Fenechiu, însă refuză orice dialog. Dacă dl ministru Fenechiu nu coboară cu picioarele pe pământ, suntem hotărâţi să declanşăm şi mişcările de protest pentru a împiedica această schimbare, care nu va aduce nimic bun”, ameninţă liderul Sanitas Iaşi. Conducerea Spitalului Căi Ferate nu a vrut să facă prea multe comentarii legat de eventualele schimbări. „Nu există nimic oficial în acest moment privind desfiinţarea reţelei spitalelor CFR. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să luaţi legătura cu Biroul de Presă al Ministerului Transporturilor”, ne-a spus dr. Mihai Glod, managerul Spitalului Căi Ferate.
La Spitalul Căi Ferate Iaşi, sindicatul Sanitas are peste 350 de membri
Mărirea şi decăderea spitalului CFR
Spitalul Căi Ferate era considerată o unitate cu tradiţie medicală, fiind printre primele unităţi sanitare ieşene ce avea în dotare aparatură de înaltă de performanţă. În timp, unitatea a început să adune datorii la furnizorii de medicamente, cât şi la utilităţi. În 2009, Spitalul a fost implicat într-un scandal mediatic, după ce oftalmologul Narcisa Ianopol a utilizat medicamentul Avastin într-un studiu neautorizat, iar unul dintre pacienţi a acuzat că şi-a pierdut vederea, după ce i s-a aplicat tratamentul cu acest medicament. În prezent, spitalul nu mai are datorii, reuşind să se finanţeze cu bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor. (Cristina Mihăilă)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau