Judeţul Botoşani are nevoie de peste 30 de microbuze şcolare
Dimensiune font:
* ISJ a cerut Ministerul Educaţiei 32 de astfel de mijloace de transport
Sute de elevi din judeţul Botoşani se trezesc cu noaptea în cap pentru a ajunge la timp la şcoală. Şi asta pentru că, în unele localităţi nu există microbuze şcolare, elevii fiind nevoiţi în aceste condiţii de frig să străbată drumul pe jos, cu ocazia sau cu mijloacele de transport local.
Necesarul de mijloace de transport pentru elevi transmis la Ministerul Educaţiei este de 32 de microbuze. Asta înseamnă, la o medie de 20 de locuri într-un astfel de microbuz, o diferenţă de circa 640 de elevi navetişti. Aceşti elevi se descurcă cum pot, fie sunt sunt aduşi la şcoală cu maşinile părinţilor, fie cu mijloace de transport local, acolo unde acestea există. Astfel, autorităţile sunt nevoite să deconteze abonamentele elevilor. „Vorbim de un necesar de 32 de microbuze şcolare. Traseul este oarecum simplu. Solicitările pentru aceste microbuze vin de la unităţile de învăţământ la Inspectoratul Şcolar, de unde sunt trimise la Ministerul Educaţiei. Ministerul dă un număr de microbuze pe care, în funcţie de solicitări, Inspectoratul Şcolar le repartizează în unităţi”, a declarat purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dragoş Cristea.
La nivelului judeţului există, în prezent, 67 de microbuze şcolare. Ultimele cinci microbuze şcolare au fost repartizate judeţului Botoşani în luna iunie 2012, pentru tot atâtea localităţi din mediul rural. Acestea au ajuns la Grupul Şcolar Industrial Bucecea, Şcoala Băluşeni, Grupul Şcolar Vorona, Şcoala Santa Mare şi Şcoala Brăeşti. Cheile celor cinci microbuze au fost înmânate de Mihaela Huncă, şefa educaţiei botoşănene şi fostul prefect Adrian Constantinescu primarilor celor cinci localităţi şi directorilor de şcoli.
Alina Caliniuc
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau