La Iaşi, adevărat masacru pentru purcei şi viţei. Dar preţurile nu scad!
Dimensiune font:
Reţelele de social media sunt asaltate, pur şi simplu, încă de la începutul acestei luni, cu diverse anunţuri privind sacrificarea purceilor şi viţeilor. Un adevărat masacru, dacă judecăm doar după ce postează pe internet, e vorba de mii de animale.
Purcei între 80 şi 300 kg, viţei care ajung chiar şi la o tonă. Ofertă din belşug, concurenţă atroce, dar preţurile nu scad deloc. Cu toate că şi supermarketurile sunt bine aprovizionate.
Astfel, carnea de porc, în viu, nu poate fi procurată sub 18 lei kilogramul. În carcasă, după tăiere, între 25 şi 35 lei. Nici la oase ori slănină nu-s reduceri. Şoriciul, 10 lei pe kilogram.
Aceeaşi situaţie şi în cazul viţeilor. Se taie cornute tinere la greu în această perioadă. Abundenţă de cărnuri cum n-a fost niciodată în ultimii 20 de ani, însă preţurile rămân sus, ba chiar cresc uşor. Muşchiuleţul de viţel e între 35 şi 45 de lei, carnea cu oase cam la 25-30 de lei, ciolanele dezgolite nu se dau sub 15 lei.
Curcanii, extrem de puţini şi foarte scumpi, doar ghearele se pot cumpăra sub 20 de lei. În rest, cel puţin dublu. Piept fără os ajunge şi la 60 lei kilogramul.
Raţele şi gâştele par a fi specii tot mai rare în comerţul agricol ieşean. La fel şi iepurii, vânatul aproape că lipseşte. Singura constantă o reprezintă găinile şi ouăle lor. Aceleaşi preţuri ca în primăvară. Deci, salata „boeuf” nu devine mai costisitoare. În rest, tot mai mulţi bani sar din buzunar. Claudiu CONSTANTIN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau