Numărul mic de locuri a dus la scăderea accidentelor de muncă
Dimensiune font:
* în ultimii ani numărul de incidente, boli profesionale sau decese înregistrate la societăţile comericale din judeţ a scăzut considerabil * cu toate acestea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a marcat Ziua Mondială a Siguranței și Sănătății la locul de Muncă * inspectorii le-au explicat puţinilor aganjatori prezenţi la ce riscuri îşi expun salariaţii dacă nu le oferă condiţii sigure de lucru
În ultimii ani evenimentele neplăcute înregistrate la locul de muncă au scăzut în judeţul Vaslui. Statistic, angajatorii şi salariaţii sunt disciplinaţi şi au grijă să nu rişte nimic atunci când vin la lucru. Practic însă, statistica îmbucurătoare a scăderii accidentelor de muncă are în spate o situaţie mult mai dureroasă şi anume lipsa locurilor de muncă. „În 2008 aveam patru cazuri de boli profesionale, în 2009 şi 2010 nu am avut nici unul, iar anul trecut doar unul. Numărul accidentelor mortale a scăzut de la patru - cinci la două - trei pe an. S-au închis foarte multe fabrici şi normal că acolo unde activitatea era mai periculoasă numărul accidentelor a scăzut. Este şi aceasta o explicaţie şi nu putem să nu ţinem seama de ea”, ne-a spus inspectorul adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, Aniela Adimi.
În judeţul Vaslui sunt peste 50.000 de salariaţi înregistraţi oficial. Din păcate însă an de an dispar o buna parte din ei şi asta deoarece zeci de fabrici s-au închis din cauza imposibilităţii de a rezista în faţa crizei.
Simona Pop
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau