Pepiniera de olimpici
Dimensiune font:
Elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Gheorghe Vrânceanu” au obţinut performanţe la cel mai înalt nivel la olimpiadele naţionale * liceul îşi menţine astfel, şi în acest an, supremaţia în judeţul Bacău în ceea ce priveşte premiile şi medaliile obţinute la faza naţională a olimpiadelor şcolare
O parte dintre elevii care reprezintă cu onoare Bacăul în competiţiile naţionale şi internaţionale se „ascund” în băncile şi clasele Colegiului Naţional „Gheorghe Vrânceanu”. Astfel, elevii s-au întors acasă cu 31 de premii, menţiuni şi medalii.
Premii la latină
Cele mai multe premii au fost adjudicate pentru judeţul Bacău la latină. Este vorba despre 6 premii: un premiu I, un premiu II, două premii III şi două premii speciale. „Concursul a fost frumos, intens şi cu emoţii, dar nu pot să pun că mă aşteptam să iau premiul I, deşi am muncit foarte mult şi îmi doream un rezultat pe măsura orelor de muncă şi pasiunii cu care m-am pregătit”, ne-a mărturisit Laura Diana Plotogea, câştigătoarea premiul I la clasa a XI-a. Pentru Ştefana Radu a fost cea de-a doua calificare la olimpiada naţională: „am obţinut premiul II. Am muncit foarte mult prentru acest premiu şi a fost un premiu pe măsura aşteptărilor mele”. În plus, elevele: Laura Diana Plotogea (premiul I) şi Roxana Ioana Sandu (premiul special) s-au calificat la Olimpiada Internaţională de limbă și literatură latină - Certamen Ciceronianum Arpinas. „M-am calificat în primă fază la olimpiada internaţională de la Sulmona, iar acum, la olimpiada naţională, în urma unei probe de baraj separată, m-am calificat la Olimpiada Internaţională de limbă și literatură latină -Certamen Ciceronianum Arpinas. De la Sulmona m-am întors acum o săptămână şi a fost într-adevăr o experienţă unică”, a povestit Laura Diana Plotogea. În schimb, Roxana Sandu a mărturisit că s-a calificat la concursul de la Arpinas: „Am muncit foarte mult, mai ales că sunt într-un an terminal, iar pe pe 8 mai voi susţine alături de colega mea proba scrisă”. Elevele au fost pregătite de rofesoara îndrumtoare Florentina Neculau.
Premii I
La olimpiada de religie catolică Colegiul „Gheorghe Vrănceanu” şi-a adjudecat două premii I, la clasele: a IX-a şi a X-a, prin Antal Burlacu Mihaela şi Popescu Olga, coordonate de profesoara Budău Angela. „Am obţinut premiul I şi este al doilea an consecutiveîn care primesc acest premiu. Faţă de anul trecut s-a schimbat structura şi noi nu am fost anunţaţi, dar am reuşit pe moment să-mi stăpânesc emoţiile şi să scriu tot ce ştiam mai bine”, ne-a mărturisit Olga Popescu, premiul I religie catolică, clasa a IX-a. Şi la limba germană, la clasa a IX-a, premiul I a fost obţinut de Adina Mihalache, pregătită de profesoara Oana Herciu. „A fost prima mea participare la această olimpiadă naţională, iar concursul a fost pe măsura aşteptărilor, la premiul I chiar nu mă aşteptam. Fac germană din clasa a V-a şi am făcut o mică pasiune pentru limba germană”, ne-a dezvăluit Adina Mihalache.
Olimpida naţională de chimie 2016 a fost adusă în Bacău
La o jumătate de secol de la prima ediţie, olimpiada naţională de chimie 2016 va fi organizată în Bacău datorită rezultatelor obţinute de elevii din judeţ la ediţia din acest an. Cei doi elevi de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” s-au întors acasă cu premiul III şi o meţiune. „Este a treia participare la olimpiada naţională de chimie, iar anul acesta am avut cel mai bun rezultat, locul III pe ţară. A fost o competiţie intensă,cu subiecte cu un grad de dificultate foarte ridicat şi punctajul a fost foarte strâns, la diferenţă de sutimi chiar. Sunt fericit cu acest rezultat”, ne-a declarat Andrei Tanasov. Locul IX pe ţară a fost obţinut de Raluca Dărăuţă: „la proba teoretică am obţinut locul IV şi, în final, am obţinut locul IX la nivel naţional şi am luat menţiune, şi am fost extrem de aproape să mă calific în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională”. Profesoara îndrumătoare Mariana Rosenschein susţine că elevii nu au spus chiar tot. „De exemplu, Raluca, prin rezultatul ei, este deja studentă la Facultatea de Medicină din Bucureşti şi a fost prima sub listă la selecţia pentru lotul lărgit pentru olimpiada internaţională. Datorită şi acestor rezultate, pentru că au mai fost premii şi la Moineşti, punctajul general ne-a făcut să ne calificăm pe locul II pe ţară şi din acest motiv vom organiza anul viitor olimpiada de chimie în Bacău. Va fi o ediţie jubiliară, şi mai multe judeţe ar fi dorit să organizeze a 50-a olimpiadă naţională de chimie“, a adăugat Mariana Rosenschein.
Munţi de gunoaie după minivacanţa de 1 Mai
Sonia PAVELESCU
Olimpicii Colegiului Naţional „Gheorghe Vrânceanu” şi rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare, faza naţională:
Laura Diana Plotogea: Limba Latină, profesor Florentina Neculau - Premiul I
Adina Mihalache: Limba germană, profesor Oana Herciu - premiul I
Mihaela Antal Burlacu, clasa a IX-a: Religie catolică. profesor Angela Budău - premiul I
Olga Popescu, clasa a X-a: Religie catolică, profesor Angela Budău - premiul I
Ştefana Radu: Limba Latină, profesor Florentina Neculau - Premiul al II-lea
Teodora Diana Leonte: Limba Latină, profesor Florentina Neculau - Premiul al III-lea
Andreea Stanciu:Limba Latină, profesor Florentina Neculau - Premiul al III-lea
Andrei Tanasov: Chimie, profesor Mariana Rosenschein - premiul III
Miruna Dolineanu: Lingvistică. profesor Mihaela Lucaci - Mențiune
Mara Olinic: Lingvistică, profesor Claudia Merticaru - Mențiune
Raluca Dărăuţă: Chimie, profesor Mariana Rosenschein - Menţiune
Mircea Dolineanu: Fizică, profesor Florin Curbăt - Menţiune MEC - Medalie de argint S.R.F.
Vlad-Gabriel Lungu: Istorie, profesor Mara Merfea - Menţiune
Irina Hrebenciuc: Limba franceză, profesor Crina Lazăr - Menţiune specială
George Umrărescu: Stiinţele pământului, profesori: Stela Onică, Florin Curbăţ, Daniela Epuran şi Doina Leonte - menţiune specială
Eduard Filip: Fizică, profesor Cristina Apetroaei - Menţiune de onoare S.R.F
Mara Postolache - clasa a VI-a: Informatică, profesor Maria Chelba - Medalie de argint
Antonio Emanuel Adam: Matematică, profesor Lazăr Lucian - Medalie de argint
Ștefan Țifrea: Matematică, profesor Lucian Lazăr - Medalie de argint
Giorgiana Fasolă: Matematică, profesor Lucian Lazăr - Medalie de bronz
Iustina Grosu: Matematică, profesor Lucian Lazăr - Medalie de bronz
Cristian Pavel: Matematică, profesor Marian Popa - Medalie de bronz
Iustin Sîrbu – Matematică, profesor Lucian Lazăr - Medalie de bronz
Alexandru Chelba: Informatică, profesor Maria Chelba - Medalie de bronz
Iustin Sîrbu: Informatică, profesor Vieru Ilie - Medalie de bronz
Bogdan Surdu: fizică, profesor Florin Curbăţ - Medalie de bronz S.R.F.
Ştefania Melinte: Limba Latină, profesor Florentina Neculau - Premiu special
Roxana Ioana Sandu: Limba Latină, profesor Florentina Neculau - Premiu special
Gabriela Iftimescu: Religie ortodoxă, profesor Constantin Vasile - Premiul Special
Oana-Bianca Palaghiu: Limba română, profesor Pașcu Anca-Mihaela -Premiu special
Laura Veronica Elisei: Geografie, profesor Șerban Lucian - Premiul special al Societăţii de Geografie din România
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau