Renovare în bătaie de joc la Teatrul Tineretului
Dimensiune font:
Lucrările de modernizare a instituţiei de cultură, parte a unui proiect amplu realizat cu fonduri europene, care cuprinde întreaga Curte Domnească, lasă de dorit * în sala de spectacole este frig, scaunele sunt mai joase, iar mobilierul din cabinele actorilor este vechi * constructorul a dat asigurări ca toate problemele se vor remedia într-o lună
Ghinioanele par să se ţină scai de Teatrul Tineretului. Într-o sesizare depusă la Consiliul Judeţean de către Liviu Timuş, directorul instituţiei, se arată că instalaţia de încălzire nu funcţionează cum trebuie, că scaunele din lojă sunt subdimensionate, mobilierul din cabinele actorilor este inadecvat, geamurile şi uşile nu sunt etanşe, parchetul este denivelat, iar în ceea ce priveşte acustica, nu s-au efectuat toate testele. „Este posibil ca odată cu trecerea timpului să apară şi alte probleme, dar noi suntem deschişi la orice propunere de remediere a problemelor actuale”, încheie Timuş.
Scandal pe suflanta de aer
După toate discuţiile, ieri şefii judeţului au dorit să găsească soluţii pentru remedierea problemelor. La teatru a avut loc o reuniune, la care au participat cei doi vicepreşedinţi ai CJ Neamţ, Emilia Arcan şi Dan Manoliu, directorul Direcţiei tehnic din CJ, Doru Conache, directorul teatrului, actorul Liviu Timuş, reprezentanţi ai Primăriei Piatra Neamţ, ai proiectantului şi constructorului. Au fost dezbătute, punctual, toate aspectele sesizate. Prima luată în vizor a fost instalaţia de încălzire, despre care Liviu Timuş a spus că nu face faţă sălii de spectacole. Mai mult, zgomotul produs de gurile de ventilaţie deranjează spectatorii: „Noi am avut calorifere care mergeau pe o centrală termică. Acum s-au montat nişte guri de ventilaţie care suflă aer, fac şi zgomot. Deci, nu avem încălzire în sală. E jenant. La ultimele două spectacole, oamenii au stat cu hainele pe ei”.
Dragoş Militaru, director Romcostruct, firma care s-a ocupat de lucrări, a explicat că instalaţia trebuie să meargă 76 de ore ca să fie totul în ordine. Timuş a replicat că a funcţionat continuu două săptămâni, iar în sală tot nu s-a încălzit. Referitor la zgomot, Militaru a spus că nu este prea mare, dar poate fi deranjant pentru unii. El a precizat că pentru diminuarea zgomotului ar fi nevoie de un convertor, pentru care nu sunt bani. Vicepreşedintele CJ, Emilia Arcan, a cerut să se avanseze un termen pentru remedierea deficienţelor, iar constructorul a dat asigurări că problema căldurii va fi rezolvată în cel mult o lună.
„Poate găsim un sponsor”
La capitolul mobilier, Liviu Timuş a precizat că scaunele pentru loje sunt mai scurte şi trebuie găsită o soluţie, astfel încât spectatorii din al doilea rând, să aibă o vizibilitate bună. „Furnizorul a executat scaunele conform caietului de sarcini, în care, iniţial, aveau o anumită înălţime. Corecţiile au fost stabilite ulterior. Noi am dat o soluţie, dar furnizorul a răspuns că a executat ceea e s-a contractat şi a cerut bani suplimentar pentru executarea altor scaune”, a precizat Florin Băluşeşcu, managerul proiectului. Având în vedere că proiectul a fost realizat cu fonduri europene şi modificarea mobilierului nu este permisă timp de 5 ani, o soluţie ar fi montarea unor bare din lemn care să înalţe scaunele. „Poate găsim un sponsor care să ne ofere 2 mc de lemn de esenţă tare şi facem noi barele, în atelierul nostru”, a spus Liviu Timuş. Nici restul mobilierului nu pare să fie prea folositor. Spre exemplu, în cabinele actorilor a fost pusă tot mobila veche, dat fiind faptul că dimensiunile pieselor noi, sunt mult prea mari pentru spaţiul existent.
În urma discuţiilor, reprezentanţii CJ Neamţ au dat termene de remediere a problemelor semnalate: cele mai multe vor fi rezolvate până la data de 10 martie, iar o parte până pe 30 martie. Proiectul are o valoare de 29 milioane de lei şi s-a derulat cu fonduri comunitare
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau