Toaletele publice, o necesitate urât mirositoare
Dimensiune font:
* în total există 15 astfel de toalete în oraş * tariful de intrare este de 1 leu * problema este că majoritatea arată îngrozitor din cauza persoanelor care le folosesc necorespunzător
Căutate de cei care au de rezolvat rapid o problemă fiziologică şi, totodată detestate din cauza mirosului şi a mizeriei, toaletele publice fac parte din peisajul oraşului Piatra Neamţ. Potrivit municipalităţii pietrene, anul trecut, în oraş au fost amplasate 15 toalete ecologice mobile în locurile frecventate, de obicei, de multă lume. Serviciul de întreţinere şi administrare a toaletelor publice şi ecologice este asigurat de societatea Salubritas. În situaţiile în care în oraş au avut loc diferite evenimente-spectacole, manifestări publice- la solicitarea primăriei sau a organizatorilor, operatorul a suplimentat numărul de toalete. Societatea Salubritas dispune de un parc de 37 de toalete ecologice. Pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilităţi se amplasează şi toalete special adaptate în acest scop. În centrul oraşului există şi două toalete publice: una în Piaţa Mihail Kogălniceanu şi una pe strada Ştefan cel Mare. Tariful de intrare este de 1 leu, nemodificat din anul 2007. „Operatorul asigură materialele consumabile, plata utilităţilor, dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, lucrări de întreţinere şi reparaţii curente ale elementelor constructive sau instalaţii de orice tip din incinta toaletelor”, au precizat reprezentanţii primăriei pietrene.
Din păcate, multe toalete arată dezgustător, lucru care se datorează unor persoane corigente la capitolul bun simţ, care lasă în urma lor o mizerie cruntă, iar mirosul pestilenţial se simte de la depărtare. „În unele cazuri, mersul la o toaletă ecologică este un adevărat calvar. Condiţiile nu sunt chiar adecvate, trebuie să ai grijă să nu te atingi de nimic, totul e plin de microbi, iar mirosul e insuportabil. Deşi sunt curăţate şi spălate zilnic, în cel mult o oră, arată îngrozitor. Unii vizitatori nu au un minim de bun simţ, împrăştie mizeria peste tot, fără se le pese de cei care intră acolo în urma lor. Dar, aşa e la noi, oamenii nu respectă mai nimic”, ne-a spus Mirela Donici, 43 de ani.
Toaletele publice sunt folosite de un număr mare de persoane şi de multe ori pot fi o experienţă neplăcută din cauza unei igiene precare a acestora. Până când toţi vor învăţa să respecte regulile minime de bun simţ, toaletele publice din restaurante sau centre comerciale, rămân cea mai bună soluţie. Aici găseşti hârtie, săpun şi apă caldă.
Ingrid Ciofoaia
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau