Cade România în sfera de influență rusă? CTP: 'Trump vrea să împartă țările Europei la bucată cu Putin!'
Dimensiune font:
Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu se arată temător în fața noilor evoluții internaționale. Comentariul acestuia are loc după conversația dintre Donald Trump și Vladimir Putin despre soluționarea războiului din Ucraina. „În aceste zile, omenirea se prăbușește înapoi în timp”, avertizează încă de la început CTP, în ultimul său editorial.
„Contrarevoluția Americană
Toate construcțiile și înțelegerile politice de la Revoluția Americană, urmată de Revoluția Franceză, din secolul XVIII încoace, menite să dea drepturi fiecărei ființe umane și fiecărei națiuni, indiferent de puterea pe care o are, se descompun rapid”, a spus Cristian Tudor Popescu pe Facebook.
Exemplul Israelului
„Organizațiile mondiale, ONU, Curtea Penală Internațională, Organizația Mondială a Sănătății, acordul pentru climă de la Paris, legislația relațiilor dintre state care să prevină agresarea celor mai slabi de către cei puternici, nu mai fac doi bani. Singura lege: tradiționalul, strămoșescul, preistoricul raport de forțe bazat pe armate. Regulile democratice interstatale stabilite prin Conferința de la Helsinki 1975 sunt pulverizate. Democrațiile europene gem sub asaltul extremismului naționalist dictatorial.
Israelul, având în spate anii `30 și `40, milioanele de evrei exterminați, s-a temut de mult că asta se va întâmpla, așa că are cea mai puternică armată din lume raportat la teritoriu și populație – e greu de înghițit pentru oricine.
China vede o mare ocazie de a obține ce n-a reușit Japonia în al doilea război mondial: dominația Beijingului asupra Asiei.
Putin vrea, în compensație pentru destrămarea URSS, sfărâmarea Uniunii Europene. Trump e de acord, vrea să împartă țările Europei la bucată cu Putin.
După 250 de ani, planeta se întoarce – democratic! – la ordinea dictatorială naturală a haitei: cei slabi se supun celor puternici sau mor. Omul recade spre animal”, a explicat scriitorul.
Cazul României
„Singura șansă a României suverane: să încerce să convingă Washingtonul că îi suntem buni la ceva, ca să ne țină prin curte. Toată filosofia libertății și dreptății se reduce acum la o propoziție, tot strămoșească: oricum ar fi, America e un boier mai bun decât Rusia”, a concluzionat CTP
Context
Vladimir Putin şi Donald Trump au discutat telefonic miercuri timp de aproape o oră şi jumătate şi au convenit să se întâlnească, potrivit Kremlinului, în timp ce liderul de la Casa Albă a afirmat la rândul său că a convenit cu omologul său rus să înceapă "imediat" negocierile cu privire la Ucraina.
Putin a vorbit ultima dată cu un preşedinte american în exerciţiu în februarie 2022, când a avut o convorbire cu Joe Biden cu puţin timp înainte de a ordona trimiterea a mii de soldaţi în Ucraina.
Iniţiativa preşedintelui american Donald Trump, care a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin să înceapă negocieri „imediate" pentru încheierea conflictului din Ucraina, "nu este o trădare" a acestei ţări, a declarat joi, la Bruxelles, secretarul american al apărării, Pete Hegseth.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau