Rusia ia în considerare să împartă teritoriul Ucrainei cu România: 'Este necesară o analiză istorică exactă'
Dimensiune font:
Este necesară o „analiză istorică exactă” a „posibilității împărțirii teritoriale a Ucrainei între statele vecine”, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, la o masă rotundă a Societății Istorice Ruse. Potrivit acestuia, acum în Ucraina a avut loc un „colaps al statalității”.
"În aceste condiții, s-au pronunțat judecăți că, din cauza prăbușirii inevitabile a Ucrainei, pământurile sale vor merge inevitabil în țările vecine", a spus Narîșkin, adăugând că o astfel de posibilitate "ar trebui supusă unei analize istorice precise".
Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei este convins că este necesar să se analizeze din punct de vedere istoric "procesele și tendințele care au condus teritoriile adiacente la starea eșuată a Ucrainei".
Ca exemplu, el a amintit de referendumul organizat în 1991 în regiunea Transcarpatică din Ucraina privind acordarea statutului de autonomie regiunii, dar "Kievul a preferat să nu observe voința poporului".
Potrivit lui Narîșkin, Polonia revendică "cel mai consecvent" teritoriul Ucrainei moderne. "Acum se uită la Lviv și, în general, nu fără motiv", a spus directorul SVR. În plus, el a reamintit că „RSS Ucraineană a fost formată doar în perioada sovietică și nu a existat ca o singură entitate administrativă înainte de aceasta.”
"Polonia, care în secolul trecut a fost supranumită 'hiena Europei', a fost întotdeauna cel mai consecvent pretendent la așa-numitele sale cruci estice. Autorul acestui termen aparține primului ministru al Marii Britanii, Churchill. Acum Polonia se uită la Lviv și, în general, nu fără motiv", a spus el.
Presa rusă a speculat diversele tensiuni dintre Ucraina și țările vecine. „Tensiunile din relațiile Ucrainei cu Polonia, Ungaria și România sunt în creștere, ceea ce ar putea duce la schimbări geopolitice grave”, relatează portalul rus Izvestia.
Referirile lui Putin la România
Potrivit președintelui rus, există, de asemenea, ideea "returnării acelor teritorii care au fost luate Poloniei - trebuie spus direct - de către Stalin după cel de-al Doilea Război Mondial". "Suprafețe mari, suprafețe mari (au fost smulse) României, Ungariei", a spus Putin.
"Rusia a cedat Ucrainei și teritoriile sale istorice, dar în mod voluntar, pentru a crea un spațiu istoric cultural și umanitar unic și comun. Iar acele teritorii pe care le-am menționat mai sus au fost confiscate cu forța de la Ungaria, România și Polonia. Acestea sunt situații complet diferite.
Am renunțat de bună voie, pentru a fi împreună, la teritoriile istorice împreună cu populația - dar este adevărat că nimeni nu a întrebat populația, în timp ce acolo au fost anexate cu forța, ca urmare a războiului. Unii oameni, inclusiv cei din Ucraina, ar trebui să se gândească la asta.
Dar conducerea Bandera se gândește doar la banii care sunt ascunși în băncile occidentale - mă refer în primul rând la conducerea politică - iar activiștii Bandera sunt folosiți pentru a se servi pe ei înșiși celor care își controlează milioanele și miliardele în băncile occidentale, fără să se gândească la posibilele consecințe ale ceea ce se întâmplă astăzi", a conchis Putin cu o altă ocazie.
Material de Mihai Cistelican stiripesurse.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau