Cercetătorii spun că eliminarea acestui ingredient comun îți poate prelungi durata de viață
Dimensiune font:
Oamenii de știință îi îndeamnă pe oameni să renunțe la consumul excesiv de sare pentru a salva vieți. Un studiu recent a dezvăluit că peste 2.500 de australieni mor în fiecare an din cauza bolilor asociate cu consumul excesiv de sare.
Principalele riscuri pentru sănătate ale consumului excesiv de sare sunt bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, care se soldează cu numeroase decese.
Institutul Grattan a publicat un nou raport care evidențiază măsurile practice pe care guvernul le poate lua pentru a salva vieți, a reduce cheltuielile cu asistența medicală și a aduce beneficii economiei. Consumul de sare în exces este dăunător pentru sănătatea noastră datorită impactului pe care îl are asupra tensiunii arteriale.
De fapt, unul din trei australieni suferă de hipertensiune arterială, cauzată în mare parte de consumul excesiv de sare. În medie, australienii consumă aproape dublu față de maximul zilnic recomandat de cinci grame, echivalentul unei lingurițe.
Recunoscând gravitatea problemei, guvernul australian și-a stabilit obiectivul de a reduce consumul de sare cu cel puțin 30% până în 2030. Deși acest obiectiv este ambițios și lăudabil, consumul nostru de sare rămâne ridicat, iar noi nu dispunem de politicile necesare pentru a aborda această problemă.
În mod surprinzător, cea mai mare parte a sării pe care o consumă australienii nu provine din sarea de masă. Aproximativ trei sferturi din sare este adăugată în alimente în timpul producției, adesea neobservată. Alimentele de zi cu zi, cum ar fi pâinea, brânza și carnea procesată, conțin sare ascunsă.
Consumul unor produse comune, cum ar fi pastele gata de consum sau un sandviș cu șuncă, poate contribui cu până la jumătate din aportul de sare recomandat. Cea mai eficientă abordare pentru a reduce consumul de sare este limitarea cantității adăugate în timpul producerii alimentelor.
Stabilirea unor limite de sare pentru diferite tipuri de alimente, cum ar fi pâinea sau biscuiții, obligă companiile să își ajusteze rețetele pentru a reduce cantitatea de sare utilizată.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau