Terapii complementare - Pătrunjelul detoxifică organismul
Dimensiune font:
Pătrunjelul este o plantă folosită intens în bucătăria românească la condimentarea unei game diverse de mâncăruri. În egala măsură, de la acesta se utilizează rădăcină pivotantă și frunzele fară de care gustul mâncărurilor ar fi altul. Pătrunjelul conține vitaminele A, B, C, E, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf și iod. De asemenea, aceasta planta mai conține histidină, un aminoacid care poate încetini dezvoltarea tumorilor. Alături de alte crudități, pătrunjelul îmbunătățește sistemul imunitar, îl tonifică pe cel nervos, ajută în lupta împotrivă infecțiilor; ameliorează probleme circulatorii prin efectul de dilatare al vaselor sangvine, ajută la detoxifierea organismului, neutralizează efectele dăunătoare ale tutunului și consumului de alcool. Pacienții cărora le este recomandată o cură de detoxifiere a organismului pot utiliza cu încredere pătrunjelul pentru că favorizează eliminarea toxinelor prin transpirație.
Planta se mai folosește și în dietele de slăbire prin eliminarea apei reținute de organism. Femeile însărcinate trebuie să-l consume în cantități moderate deoarece conține și apiol, o substanță care induce contracții uterine și care pot avea efecte nedorite asupra evoluției sarcinii.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau