Uniunea Europeană, îngrijorată de numărul mare al deceselor provocate de COVID în România. Ce categorie este afectată
Dimensiune font:
România este printre cele 23 de state europene în care evoluţia pandemiei provoacă o gravă îngrijorare la nivelul Uniunii atât din cauza numărului zilnic de infectări în rândul populaţiei vârstnice în ultimele 14 zile, cât şi în privinţa ratei deceselor.
Suntem pe locul doi în Europa ca mortalitate provocată de virusul SARS-CoV-2.
Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că ţara noastră a ales să raporteze decesele persoanelor infectate, indiferent de comorbidităţi. „Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidităţi după, o îndelungă, să spunem, suferinţă şi luptă cu boala în terapiile intensive. De exemplu, sunt unele ţări care dau acea raportare doar pentru cazurile decedate de SARS-CoV-2 fără comorbidităţi sau decesul prin decompensarea acestor comorbidităţi. Noi am ales să raportăm toate decesele care au avut, o dată cauză SARS-CoV-2, deci decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2 şi decesul fiind din acele cauză", a spus Nelu Tătaru.
În ceea ce priveşte capacitatea de testare, România poate să facă acum aproximativ 40.000 de teste pe zi şi se vrea să se ajungă la peste 50.000, a anunţat premierul Ludovic Orban.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau