8 sfaturi și pași pentru construirea unui viitor financiar sigur înainte de a împlini 30 de ani

Fără titlu-1

Dimensiune font:

| 04-09-2024 16:36

Tinerețea este o fantezie trecătoare, iar fiecare tânăr înțelept ar trebui să o folosească cu înțelepciune pentru a-și pregăti viitorul. Ca tânăr din Generația Z, aveți un viitor lung. Prin urmare, ar trebui să iei măsuri timpurii pentru a-ți asigura viitorul financiar. Știm că nu ești copilul unui milionar și, uneori, te confrunți cu momente dificile care te obligă să obții un imprumut online pentru a rezolva lucrurile.

Cu toate acestea, ai destinul tău financiar în mâinile tale. Cei 20 de ani sunt ani buni pentru a te ajuta să te pregătești pentru un viitor solid înainte de a ajunge la 30 de ani. Avantajul este că nu ai nevoie de bani mulți pentru a începe călătoria. Puteți începe de unde sunteți cu ceea ce aveți.

În această postare, împărtășim opt sfaturi și pași pentru a vă ajuta să vă consolidați viitorul financiar. Continuați să citiți pentru a construi o fundație puternică pentru dvs. și pentru copiii dvs.

1. Trăiți în limitele posibilităților dvs.

Dacă nu ești căsătorit la 20 de ani și ți-ai achitat împrumuturile de studii, ai un mare avantaj la 20 de ani, deoarece cheltuielile tale sunt reduse. Trăind în limita sau sub mijloacele tale, te asiguri că nu te îndatorezi și te protejezi împotriva cumpărăturilor impulsive. De asemenea, vă lasă suficient venit disponibil pentru a investi, a economisi și a avansa în carieră. Această viață simplă te disciplinează, de asemenea, să trăiești și să faci totul în cadrul unui buget strict.

2. Nu vă împrumutați niciodată pentru a finanța un stil de viață

Similar cu punctul de mai sus, ar trebui să înveți disciplina financiară și să nu te împrumuți niciodată pentru a finanța un stil de viață. Orice stil de viață pe care trebuie să îl susții prin datorii nu este al tău. De fapt, trăiești o viață falsă și împrumutată care aparține oamenilor de la acel nivel financiar!

Atunci, datoriile sunt rele la 20 de ani? Nu. În schimb, ar trebui să te împrumuți doar pentru a investi în lucruri care vor genera dividende pe termen lung pentru viața ta. De exemplu, vă puteți împrumuta pentru a începe o afacere, pentru a investi în instrumente financiare pe termen lung și pentru a vă continua studiile postuniversitare. Tot ceea ce este în afara acestui interval nu merită o datorie. Împrumutarea pentru a finanța gadgeturi fanteziste și haine de designer este o cale lentă spre viitoare regrete financiare.

3. Stabiliți obiective pe termen scurt

Înțelegem că sunteți un muritor finit, fără niciun control asupra zilei de mâine. Cu toate acestea, vă puteți pregăti pentru incertitudinile sale, cum ar fi pierderea locului de muncă. Trebuie să vă faceți planuri pe termen scurt care să vă poată menține pe linia de plutire atunci când situația devine dificilă.

Stabilirea unor obiective mici pe termen scurt în această etapă vă încurajează să vă asumați obiective mai mari și pe termen lung, care vor depăși vârsta de 30 de ani până la pensionare. De exemplu, vă puteți determina să eliminați datoriile în următorii unul sau doi ani.

4. Investește în tine

Dacă cineva ți-ar cere să menționezi cel mai mare atu din viața ta, ce i-ai spune? În locul tău, aș spune „eu”. Da, viața ta este cel mai important activ al tău, care merită o investiție adecvată. Această afirmație nu înseamnă că ar trebui să fii egoist, nu. În schimb, înseamnă că dacă nu investești în dezvoltarea personală, vei fi dezavantajat și nu vei adăuga mai multă valoare generației tale.

Ca tânăr înțelept din Generația Z, ar trebui să investești în studiile tale și în alte lucruri legate de dezvoltarea carierei. Actualizarea competențelor și a experienței vă face mai atractivi pentru angajatori. De asemenea, îți sporește capacitatea de a supraviețui în afaceri dacă alegi această cale.

5. Îmbrățișați educația financiară

Să faci bani nu este mare lucru pentru că oricine îi poate face oricum. De exemplu, cei mai leneși și mai iresponsabili oameni pot moșteni o avere sau pot câștiga la loto. Ceea ce contează cel mai mult este ce faci din banii pe care îi câștigi. Prin urmare, ar trebui să îmbrățișați educația financiară pentru a vă ascuți abilitățile de gestionare a banilor.

Îmbrățișarea gestionării financiare te face magnetic la bani și un bun incubator. În acest fel, puteți multiplica puținul pe care îl aveți și să faceți mai mult din el. Dar fără educație financiară, devii o sită sau un incinerator care arde până la cenușă tot ce trece prin el.

Așadar, vrei să fii un incubator sau un incinerator? Răspunsul depinde de nivelul de alfabetizare financiară pe care îl ai.

6. Asumă-ți riscuri rezonabile

Cei 20 de ani ai tăi sunt cei mai buni ani pentru a învăța și a stăpâni riscul calculat. Partea bună a acestei etape este că aveți mai mult timp la dispoziție pentru a corecta greșelile înainte să apară mai multe responsabilități, cum ar fi educarea copiilor prin facultate. Așadar, fiți prudent și asumați-vă orice risc rezonabil de care aveți nevoie pentru a vă asigura viitorul financiar. Unele riscuri posibile includ:

     Mutarea într-un nou stat, provincie sau oraș pentru a profita de oportunități     mai bune de angajare sau de afaceri.

      Revenirea la facultate pentru a obține o diplomă postuniversitară.

      Acceptarea unui loc de muncă mai prost plătit la o altă organizație cu un  potențial de creștere mai mare.

      Investirea în acțiuni care au un profil de risc ridicat și randament ridicat.

Cu timpul, puteți începe să vă asumați mai multe responsabilități financiare, cum ar fi plata unei ipoteci sau economisirea pentru educația universitară a copiilor dumneavoastră. Nu uitați, vă puteți asuma mai multe riscuri atunci când aveți mai puține responsabilități financiare.

7. Începeți să economisiți pentru pensionare

Nu presupuneți niciodată că, din moment ce sunteți în vârstă de 20 de ani, pensionarea este prea departe. Dacă Dumnezeu vă favorizează cu o viață lungă, în cele din urmă vă veți pensiona și vă veți petrece restul vieții la bătrânețe. Prin urmare, începeți de astăzi să economisiți pentru pensie. Nu este niciodată prea târziu.

8. Investiți

Investițiile ar trebui să fie o prioritate pe lista ta în această etapă. Puteți solicita îndrumare înțeleaptă din partea investitorilor financiari cu privire la cele mai potrivite investiții pe care le puteți face în timp ce vă păstrați locul de muncă. Acesta este cel mai bun moment pentru a începe o afacere secundară care poate genera unele venituri suplimentare pe care le puteți folosi pentru a vă asigura viitorul.

Încheiere

Ca tânăr adult în vârstă de 20 de ani, aveți timp și multe alte oportunități care vă favorizează viitorul financiar. Am împărtășit nouă modalități de a vă proteja viitorul financiar. Depinde de tine să începi să practici aceste lucruri astăzi, astfel încât tu și copiii tăi să vă puteți bucura de o viață financiară stabilă.

 

    

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
Dan Negru: Democrația a ajuns pe mâna unor șmecheri puțini, care știu cum să-i fraierească pe cei mulți’
23/11/2024 11:30

p style=" font-weight:bold ">Dan Negru a izbucnit pe retelele de socializare, chiar inaintea primul tur la prezidentiale, unde a declarat că ar impune restrictii asupra dreptului de vot pentru persoanele care ...

RU EUROPE SRL – Lansarea proiectului     ”F.I.R.M.A. - Formarea si Instruirea Resurselor: Manageri si Angajati
23/11/2024 09:10

 COMUNICAT DE PRESĂ Lansarea proiectului ”F.I.R.M.A. - Formarea si Instruirea Resurselor: Manageri si Angajati",  PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/P ...

RU EUROPE S.R.L – Lansarea proiectului „A.C.U.M.: Adaptează-te la Cerințe Unice și Moderne”, PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36
23/11/2024 09:06

 COMUNICAT DE PRESĂ Lansarea proiectului    „A.C.U.M.: Adaptează- te la Cerinte Unice si Moderne”, PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36

Pensionarii ieșeni vor primi tichete sociale de Sărbători
22/11/2024 12:19

  Pensionarii ieseni vor beneficia si in acest an de ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Actiunea, organizată de Primăria Municipiului Iasi prin Directia de Asistentă Socială, marchează ...

Recalcularea pensiei de urmaș. Câți bani va primi soțul supraviețuitor
21/11/2024 18:59

Multi romani vor să afle cum se face recalcularea pensiei de urmas. Noua lege a pensiilor, aplicabilă din 1 septembrie 2024, mentine in mare parte prevederile anterioare, dar au fost făcute cateva clarifică ...

21 noiembrie - Ziua mondiala a salutului
21/11/2024 11:04

21 noiembrie - Ziua mondiala a salutului Ziua mondială a salutului este marcată in fiecare an la 21 noiembrie, fiind un prilej ca oamenii din intreaga lume să-şi exprime preocuparea pentru pacea mondial ...

Poliția a confiscat peste trei tone de articole pirotehnice
20/11/2024 10:10

De la inceputul campaniei de verificare, politistii au confiscat peste trei tone de articole pirotehnice ilegale. Actiunea, derulată in perspectiva sărbătorilor de iarnă, a inceput la finalul lunii septem ...

7 expresii pe care le foloseşte o persoană manipulatoare ca să te facă să te simți vinovat
19/11/2024 15:54

  7 expresii pe care le foloseşte o persoană manipulatoare ca să te facă să te simti vinovat Un manipulator este o persoană care, cu ajutorul minciunilor si a anumitor comportamente, ii induce ...

Nu e glumă! Klaus Iohannis nu a avut nicio zi de concediu în cei 10 ani de mandat, susține Administrația Prezidențială
17/11/2024 13:39

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, se apropie de finalul celor două mandate, incepand ultima lună de activitate in functie, fără să fi beneficiat de nici măcar o zi de concediu oficial in aproape 10 a ...

Statistici șocante: un copil este violat în fiecare zi în România
16/11/2024 08:56

Un copil este violat in fiecare zi in Romania. Statisticile socante prezintă realitatea tării noastre in care cei mai vulnerabili cad pradă pedofililor, arată cele mai recente date. In numai doi ani au fos ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei