Fenomenul din Cluj-Napoca ce pare rupt de realitate. ce este „Norul Ozn”
Dimensiune font:
Natura poate să fie surprinzătoare! În Cluj-Napoca a fost fotografiat un fenomen rar, și anume „norul OZN”. Fenomenul format pe cer a fost unul spectaculos, fiind rapid capturat în fotografii. Însă, de ce s-a format un astfel de nor? Specialiștii vin cu explicațiile.
După ce a fost surprins un „curcubeu de foc” pe cer, acum locuitorii din Cluj-Napoca au avut parte de „norul OZN”, un alt fenomen spectaculos. În acest sens, astăzi, mulți dintre cetățeni și-au scos aparatele de fotografiat și telefoanele mobile pentru a surprinde spectacolul desfășurat pe cerul României. Locuitorii au putut observa un nor în forma unui OZN și unii dintre ei s-au întrebat cum s-a format acest fenomen.
Nu este nimic îngrijorător, susțin specialiștii. Fenomenul spectaculos a fost format pe cerul din Cluj-Napoca în urma unei stratificări diferențiate a aerului.
„Sunt nori foarte spectaculoşi, dar cam atât. Sunt consecinţa unei stratificări diferenţiate a aerului, în sensul că sunt diferenţe de temperatură, diferenţe de umezeală în straturile în care se formează, de obicei, norii şi, probabil, într-unul din straturi o mişcare circulară mai accentuată care a generat acei nori aşa ca nişte farfurii zburătoare, dar fără vreo consecinţă deosebită. Dacă suntem foarte atenţi, uneori avem norocul să vedem şi nori cu aspect mai spectaculos, fără să aibă vreo semnificaţie deosebită”, sunt explicațiile oferite de meteorologul Florinela Georgescu.
Un „nor OZN” a apărut astăzi pe cerul din Cluj-Napoca
Fenomene naturale spectaculoase în România
Nu este prima oară când au loc fenomene spectaculoase în țara noastră. De exemplu, astfel de fenomene au loc și la Marea Neagră. De exemplu, apa mării capătă o nuanță turcoaz de nici nu spui că te afli pe litoralul românesc. Anul acesta, de pildă, cei care au fost prezenți pe litoral au putut observa un fenomen numit inversiune termică. Este vorba despre un fenomen rar, fiind legat tot de diferențele de temperatură. Practic, persoanele care privesc spre mare pot avea impresia că aceasta pur și simplu „fierbe”.
Fenomenul de la Marea Neagră care a atras privirile / sursă foto: Facebook
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau