Români morți în Italia. Au mâncat ciuperci otrăvite
Dimensiune font:
Un muncitor român în vârstă de 49 de ani, P.V., și soția sa, rezidenți de mult timp în Apecchio, au fost internați la spitalul din Città di Castello pentru otrăvire cu ciuperci. Se pare că cei doi au consumat una dintre ciupercile cu toxicitate extrem de ridicată: Amanita Phalloides. Muncitorul ar fi cules ciupercile și le-a luat acasă pentru a le mânca la cină. Li s-a făcut rău, au sunat o rudă, a fost dus cu mașina la camera de urgență a spitalului aflat la aproximativ treizeci de kilometri de satul Apecchio, o comună din provincia Pesaro e Urbino, regiunea Marche.
Amanita Phalloides seamănă cu multe alte specii și, din păcate, se întâmplă să fie confundată cu alte ciuperci comestibile. Datorită periculozității sale, i s-a atribuit denumirea populară de „Îngerul morții”.
În această perioadă a anului, ciupercile sunt recoltate în cantități mari datorită ploilor abundente din ultimele zile. Mulți pasionați de ciuperci vin în Apenini pentru a aduce acasă un coș de ciuperci pe care să le mănânce împreună cu familiile lor.
Ceea ce au făcut și românii fără să-și dea seama că sunt o specie extrem de toxică.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau