Top 5 cele mai ciudate mâncăruri din lume
Dimensiune font:
Oricâ de părea de tentante, există o serie de preparate care stârnesc teama doar când le pronunțăm numele
1. Balut – Filipine
Este un ou fertilizat de gâscă sau găină, cu un embrion aproape dezvoltat în el, fiert şi consumat în coajă. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de ” ou cu picioare „. Această delicatesă filipineză ce are în interior fătul unei păsări de 18 zile, cu pene, cioc și oase. Este considerat ca fiind afrodisiac şi se serveşte la colţ de stradă noaptea, deseori cu bere.
2. Şopârle uscate- Hong Kong
Acestea sunt crocante, dar nu sunt foarte aromate. Șopârle uscate sunt o gustare stradă populară și sunt adesea folosite în supe. Uneori se macerează în alcoo și se crede că au proprietăți medicinale. Sunt folosite ca un remediu pentru răceli, pentru a pierde în greutate sau pentru a recâștiga din energie.
3. Caracatiță vie – Coreea de Sud
Sannakji este un fel de mâncare care alunecă pe gât, la propriu. În Coreea de Sud acest fel de mâncare este atât de proaspăt, căci servesc caracatița vie pe o farfurie cu seminţe de susan şi ulei. Cei care o consumă trebuie să fie atenţi, deoarece tentaculele se pot lipi de cerul gurii sau gâtului și se pot îneca.
4. Ochii mari de ton – Japonia
În orice supermarket japonez se găseşte o mare varietate de ochi de ton care se uită la tine. Această delicatesă este bogată în grăsimi şi este înconjurată de mușchi, deci nu este un fel de mâncare pentru cei care nu au curaj.
5. Visul de pui de şoareci- China
Acest vin este considerat un vin cu proprietăţi vindecătoare. Puii de şoareci de 2-3 zile sunt băgaţi în stile şi maceraţi în alcool de orez. Se ţin sticlele la întuneric 1 an de zile. Se consideră că după 1 an de zile acest vin este foarte bun în tratarea afecţiunilor hepatice, a pielii şi a astmului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau