Grădina Zoologică din Piatra Neamţ
Dimensiune font:
Dacă aţi ajuns în oraşul Piatra Neamţ, trebuie să ştiţi că puteţi vizita Grădina Zoologică, situată în centrul oraşului, pe strada Ştefan cel Mare. Aceasta a fost înfiinţată în anul 1904, din iniţiativa primarului din acea perioadă, Nicu Albu.
Puteţi admira aici diferite specii de animale din România, printre care vulpi, urşi, maimuţe, porci spinoşi, ratoni, cerbi şi multe păsări deosebite. Suprafaţa totală a parcului este de 11.500 metri pătraţi.
Grădina Zoologică este administrată de o firmă, care a investit mult în dezvoltarea acestui loc, încercând să aducă noi specii de animale şi să ofere o privelişte cât mai frumoasă vizitatorilor. Aici este amplasată şi o fântână arteziană. Dacă sunteţi însoţiţi de copii, trebuie să ştiţi că pentru cei mici, în interiorul parcului, este amenajat un spaţiu de joacă. Nici cei mari nu au fost uitaţi, în interiorul grădinii fiind o terasă, unde îşi pot petrece timpul liber.
Aflându-vă la Piatra Neamţ, puteţi face o plimbare şi în Parcul Cozla, care este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, în terase succesive. Veţi putea ajunge aici urmând strada Ştefan cel Mare. Parcul Cozla are o istorie interesantă, dat fiind că în anul 1897, pe data de 31 mai, o parte din munte s-a deplasat, în urma unei alunecări de teren. Primăria Piatra Neamţ a amenajat acest parc, lucrările fiind realizate între anii 1900-1904. În această perioadă, au fost descoperite obiecte dacice, cercetătorii concluzionând că aici a fost cândva o cetate dacică. S-au realizat cercetări mai profunde şi au fost descoperite materiale care au confirmat existenţa unui cetăţi pe muntele Cozla.
Astăzi vă puteţi petrece timpul la restaurantele amenajate pe cele trei terase: „Colibele Haiducilor”, „Cercul Gospodinelor” şi Berăria de vară. De pe ultima terasă, puteţi admira priveliştea deosebită pe care o oferă oraşul.
În Piatra Neamţ pot fi vizitate şi alte obiective turistice importante. Un simbol important al acestui oraş este Turnul lui Ştefan, care este mai exact turn-clopotniţă, ce a fost ridicat în jurul anului 1499, fiind realizat din piatră brută. Acest turn făcea parte din Curtea Domnească, o construcţie deosebită care a fost casă voievodală pentru unul dintre cei mai importanţi conducători ai Moldovei.
Ascultaţi istoricul obiectivelor turistice din România, apelând serviciul HERO.dot, serviciu de audioghid istoric, prin telefon la numărul unic 0332 780 780, urmat de codul obiectivului ales: 2759.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau