Vacanță în Bulgaria. Cel mai scump oraș și restaurantele de evitat: ”Prețurile sunt duble”
Dimensiune font:
Bulgaria este una dintre principalele destinații alese de români când vine vorba de concediul la mare. Se ajunge rapid cu mașina în țara vecină, iar raporturile preț calitate fac turiștii să revină anual.
Pe de altă parte, există o serie de lucruri de care trebuie să țineți cont, mai ales dacă sunteți la prima vacanță în Bulgaria.
Ion L. a scris o postare pe grupul de Facebook Travel in Bulgaria, prin care atrage atenția asupra câtorva aspecte importante, cum ar fi restaurante de evitat din cauza prețurilor duble, unde puteți schimba lei în leva la cel mai bun curs valutar, dar vorbește și despre actele necesare tranzitării țării.
”Câteva sfaturi pentru cei care merg pe litoralul nord-bulgaresc:
- un curs bun este de la 0,38 leva/leu în sus. La casa de schimb valutar din Grand Mall Varna sau la unele din România puteți obține chiar 0,395 leva pentru 1 leu. Pe litoralul bulgăresc primiți in general cam 0,36-0,375 leva/leu. Dacă ajungeți la Grand Mall Varna, nu cumva să ratați Retro Museum! Este impresionant chiar și pentru cei cărora nu le plac muzeele. Varna este un oraș foarte frumos și are multe obiective turistice.
- Balcikul este poate cel mai scump oraș din Bulgaria. În Balcik nu trebuie să mergeți la restaurantul Ariciu de lângă Grădina Botanică! Prețurile sunt duble față de restaurantele de pe malul mării unde oricum prețurile sunt foarte mari, poate cele mai mari de pe tot litoralul bulgăresc.
Ads
- Cap Kaliakra este un loc de o frumusețe care îți taie răsuflarea dar cu un restaurant foarte scump.
- restaurantele unde nu merg românii au prețuri mai mici, bulgarii fiind mai săraci decât noi. Dacă sunteți în tranzit, intrați în restaurantele din localitățile fără turism unde prețurile sunt mai mici cu 50-60% față de stațiuni.
- restaurantele din Varna care nu sunt pe malul mării sau în Centrul Vechi, sunt mai ieftine decât cele din stațiuni.
- peștele este foarte scump datorită monopolului pescuitului deținut de câțiva șmecheri.
Astfel, un pește de 350-400 gr costă cam 70-120 lei în funcție de restaurant și specie.
- ați intrat în Bulgaria pe la Vama Veche și mergeți spre Varna sau mai departe, spre Nessebar. După ce treceți de Albena, la intrarea în Kranevo, GPS-ul vă trimite la dreapta. Nu faceți dreapta ci mergeți înainte prin Kranevo și apoi pe lângă Nisipurile de Aur. Acesta este drumul bun!
Ads
- singurul hotel din care coborâți direct în mare este Royal Bay Resort Topola, situat între Balcik și Kavarna. Are 3 plaje private.
- marfa celor care vând pe marginea șoselei este în general din Turcia. Uitați-vă dacă în spatele tarabelor vedeți sole sau solarii cu marfa pe care o vând...
- în unele sate bulgărești de după Vama Veche, sunt persoane care vând acum fructe și legume iar spre toamnă vând murături. Atenție, ei vă spun un preț dar vă calculează cu un preț mai mare, înșală la cântar și au murăturile foarte rele.
- când luați vignetă, asigurați-vă că numărul de înmatriculare este scris corect. Operatoarea poate să confunde V cu B, P cu R sau C cu K. Pentru o literă greșită vigneta devine invalidă și riscați amendă.
- polițiștii nu cer șpagă și intervin doar în caz de accident auto.
- pentru a intra cu mașina în Bulgaria aveți nevoie doar de actul dv de identitate și de certificatul de înmatriculare al autovehiculului.
- dacă la întoarcere vedeți tiruri oprite în vamă, depășiți-le. Ele au banda lor”, a scris românul pe Facebook.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau