Ce se întâmplă cu banii jucătorilor care au pariat la casele de pariuri pe alegerile prezidențiale din România
Dimensiune font:
CCR a decis vineri, 6 decembrie, să anuleze alegerile prezidențiale din România și i-a băgat în ceață atât pe pariori, cât și casele de pariuri.
Curtea Constituțională a României a stabilit acum 6 zile că procesul electoral a fost viciat de intervenția unei țări străine, după cum a menționat președintele Klaus Iohannis, fără a da numele Rusiei.
Casele de pariuri din România au avut în ofertă pariuri pe alegerile prezidențiale. Pe Internet au apărut bilete care îl dădeau câștigător pe Călin Georgescu, cu o cotă de 50. Au fost români care au „mirosit” succesul lui Georgescu și au postat biletele pe TikTok, rețeaua care l-a făcut mare pe independent.
După ce CCR a validat primul tur, casele de pariuri au achitat câștigurile celor care au mizat că Geogescu și Lasconi merg în turul II.
Apoi, au existat pariuri și pe învingătorul alegerilor, cine câștigă turul II. Doar că CCR a anulat procesul electoral, iar casele de pariuri ar trebui să stabilească o cotă de 1 (eveniment anulat, nu e nici pierdut, nici câștigat) și să le dea jucătorilor banii înapoi. Vorbim despre sumele pe care aceștia le-au investit. Jucătorii susțin că anumite case de pariuri nu vor să le returneze investiția.
Și operatorii își pot cere banii înapoi
Oamenii reclamă că nu-și pot scoate banii de la operatori, care, la rândul lor, nu știu cum să procedeze. Operatorii ar dori să aștepte rezultatul noilor alegeri, pe considerentul că vor fi aceiași candidați. Doar că nu este sigur că independentul Călin Georgescu va fi acceptat pe noile liste de BEC în cursa pentru Cotroceni, după ce s-a constat că a jucat „murdar” până acum. Și nici dacă ceilalți candidați vor mai concura.
Cum vor fi alți pretendenți la funcția supremă în stat, condițiile pentru ca biletele actuale să fie considerate valide nu sunt îndeplinite de regulementele caselor de pariuri.
Totodată, casele de pariuri au în regulament că pot să nu achite pariuri câștigătoare sau să-și recupereze banii, dacă rezultatul unuiveveniment este fraudat, iar frauda este stabilită de instanțe legale. Iar CCR tocmai asta a făcut, a stabilit că Georgescu n-a câștigat „pe bune”, că a fraudat.
Astfel, operatorii ar trebui să alerge după cei cărora le-au validat biletele și le-au dat banii pentru victoria lui Georgescu, ca să le ceară înapoi sumele câștigate.
Situația politică internă este în continuare incertă. România nu are încă un guvern nou, ca rezultat al alegerilor parlamentare, iar despre alegerile prezidențiale s-a vorbit că ar putea avea loc abia prin luna martie a anului viitor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau