7 alimente pe care nu te-ai fi gândit să le congelezi

Document1

Dimensiune font:

| 18-07-2022 16:32

 

Tu știi ce alimente poți păstra proaspete și delicioase la congelator, chiar și timp de câteva luni? Nu numai legumele și carnea fac parte din această categorie. Află ce alimente neașteptate se mai numără printre produsele ușor de congelat.


 

Ai cumpărat mai mult decât poți mânca și iar vei arunca produse pe jumătate consumate? Sau poate vrei să mergi mai rar la magazin. Soluția ideală este să le congelezi. Te poți bucura de prospețimea alimentelor mai mult timp, fără a distruge vitaminele și nutrienții pe care acestea îi conțin. Toată lumea păstrează carne și legume la congelator, însă află că acestea sunt departe de a fi singurele produse pe care le poți congela.

 

De la ouă la fructe, descoperă lista noastră de alimente pe care nu te-ai aștepta să le poți păstra la congelator pentru mai mult timp. Descoperă care sunt cele șapte produse neașteptate a căror valabilitate o poți prelungi semnificativ!

 

Ouă

Dacă crezi că nu apuci să mănânci sau să folosești ouăle la prăjituri înainte ca acestea să se strice, le poți congela cu încredere. Nu se recomandă congelarea ouălelor în propria coajă, deoarece aceasta se va sparge. Poți fie să le așezi în recipiente cu sare, fie să le spargi într-un bol, să le bați și apoi să le torni în pungi pentru congelator. Atenție însă, este de evitat să le recongelezi odată ce le-ai decongelat.

 

Lapte

Fă loc în combina frigorifica și pentru lapte. E adevărat că laptele se strică repede și este unul dintre primele alimente pe care le arunci când trece data expirării. La congelator, laptele se va menține proaspăt nu numai o săptămână sau maxim două, ci de la trei până la șase luni. Dacă ai o cutie abia desfăcută pe care vrei să o congelezi, varsă puțin din cantitate, ca restul laptelui să aibă loc atunci când îngheață.

 

Brânză

Da, ai citit bine! Și brânza se numără printre alimentele care pot fi păstrate la congelator, de la o lună până la câteva luni. Poți lăsa brânza în ambalaj, apoi să o înfășori în folie de aluminiu înainte de a o pune la congelat. Aproape orice tip de brânză poate fi ținut la congelator, cu excepția brânzei dulci proaspete.

 

Pâine

Dacă ai cumpărat prea multă pâine, o poți pune liniștit la congelator. Pentru a o congela în condiții optime, pune pâinea într-o pungă de plastic închisă ermetic. Astfel, eviți ca aceasta să se umezească. După ce lași pâinea să se decongeleze la temperatura camerei, pune-o în cuptor pentru circa cinci minute. Iar dacă alegi să prăjești feliile de pâine, nici nu vei observa diferența!

 

Banane

Când bananele devin prea coapte, primul instinct este să le arunci. Înainte de a urma acest instinct, află că le poți congela foarte ușor, iar acestea nu își vor pierde din savoare. Pentru a pune bananele la congelator, nu trebuie decât să le decojești, să le tai feliuțe, apoi fie să le așezi pe un strat de foaie de copt, fie să le pui într-o pungă pentru congelator.

 

Nuci

Și nucile se pot strica foarte repede. După doar două săptămâni de stat la temperatura camerei, orice tip de nuci va căpăta un gust amărui. Pentru a evita ca acestea să râncezească, pune-le la congelator. Sfatul ideal este să le înfășori în plastic înainte de a le pune în punga specială pentru congelator.

 

Ierburi aromatice

Indiferent de ce tip de ierburi aromatice folosești, ele pot fi păstrate în congelator pentru perioade îndelungate. Aroma și culoarea se vor păstra dacă ierburile proaspete (mărar, pătrunjel, leuștean) au fost bine spălate și uscate înainte de a fi congelate. Iar în cazul ierburilor aromatice uscate, sfatul pentru menținerea gustului puternic este să le acoperi cu ulei de măsline. Poți face asta folosind o tăviță pentru cuburi de gheață.

 

Dacă vrei să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp, tot ce ai nevoie este un congelator încăpător. Scapi de grija faptului că alimentele din lista de mai sus se vor strica prea repede. Te poți bucura de același gust delicios al produselor proaspete chiar și după câteva luni!

 

Sursa foto: Shutterstock


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Delicii de post. Arta simplității în farfurie
17/11/2024 14:05

În timpuri in care mesele sunt adesea dominate de preparate complexe si arome sofisticate, postul reinvie frumusetea simplitătii. Mancărurile de post, aparent modeste, spun povesti despre rădăcini, cr ...

Istoria turtei dulci: de la delicatese medievale la deserturi moderne
15/11/2024 13:23

Turta dulce, cu aroma sa inconfundabilă de scortisoară, cuisoare si ghimbir, evocă nostalgii si povesti in preajma sărbătorilor de iarnă. Însă putini cunosc istoria fascinantă a acestui desert, ca ...

Murăturile, deliciul acrișor cu beneficii pentru sănătate
08/11/2024 13:29

Murăturile sunt una dintre cele mai iubite traditii culinare din Romania si nu doar pentru gustul lor acrisor si revigorant, ci si pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătătii. De la castravetii c ...

Importanța peștelui în alimentație. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte?
06/11/2024 12:29

Importanta pestelui in alimentatie. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte? Fără indoială, in comparatie cu celelalte produse animale, pestele prezintă unele avantaje, dar si multe probleme. &Icir ...

  Toamna în farfurie. Cele mai căutate și iubite arome de sezon
04/11/2024 17:45

Toamna este mereu insotită de un intreg repertoriu de arome si culori, iar in bucătărie, reginele sezonului devin supele, transformand mesele intr-un prilej de răsfăt si căldură. De la boluri aburinde de ...

1 noiembrie, Ziua veganismului
01/11/2024 10:45

În fiecare an, la 1 noiembrie este marcată Ziua mondială a veganismului. În noiembrie 1944 a luat fiinţă Societatea Vegană (The Vegan Society) din Marea Britanie, ca o ramificaţie a Societăţ ...

Condimentele vedetă din cuhniile Moldovei
30/10/2024 14:15

În vechiul cămin romanesc, condimentele nu erau doar arome, ci fragmente de poveste si de vindecare, o mostenire tainică transmisă de la o generatie la alta, cu aceeasi grijă cu care ar fi mangaiat un ...

Rețetele Rusiei, un festin al aromelor și tradițiilor
27/10/2024 09:16

Rusia, cu vastul său teritoriu ce se intinde de la muntii Urali pană la apele reci ale Pacificului, este un mozaic de traditii si gusturi culinare care au rezistat in fata timpului si a schimbărilor. Bucăt ...

Cele mai cunoscute rețete indiene
25/10/2024 12:45

Din nordul imbibat de arome intense de garam masala pană in sudul exotic, invăluit de gustul cocosului, retetele indiene sunt un univers in sine, o experientă unică de savoare, traditie si ritualuri. 1. Bi ...

Mic dejunuri inedite din întreaga lume: O călătorie printre cele mai stranii delicii matinale
06/10/2024 08:10

Diminetile sunt, pentru majoritatea dintre noi, momentele in care apelăm la alimente reconfortante, familiare si hrănitoare. Dar ce se intamplă atunci cand primele ore ale zilei sunt intampinate cu mic-dejun ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei