Ce sunt alunele tiger și la ce ajută
Dimensiune font:
In Spania, alunele Tiger se numesc chufa. Sunt folosite ca ingredient principal in lapte vegetal, o bautura pe care localnicii o numesc horchata de chufa. Horchata de chufa este o bautura rece si racoritoare, de care multi se bucura in timpul lunilor de vara.
Aceste alune sunt cultivate si in America de Nord si de Sud, unde sunt adesea folosite in hrana animalelor. Recent, au inceput sa castige popularitate in lumea occidentala ca aliment sanatos.
Alunele Tiger, unul dintre cele mai tari superalimente de pe piata, nu sunt de fapt, alune/nuci. Aceste mici globulete sifonate, de marimea unei bilute, sunt rizomi tuberosi ai cyperus esculentus lativum, un fel de Rogoz.
Cu o aroma care aminteste atat de nuca de cocos, cat si de migdale, si-a preluat denumirea de la aspectul exterior, asemanator dungilor tigrului. Ele pot fi consumate atat proaspete, scoase din pamant, cat si prajite, fierte sau ca si suc.
Alunele Tiger ambalate sunt uscate pentru a le mentine valabilitatea pe o perioada cat mai lunga. Sunt vandute si sub forma de faina sau lapte vegetal. Toate vin insa cu numeroase beneficii pentru sanatate.
“Alunele Tiger exista de 4000 de ani“, spune Jack Sims, care a lansat prima companie procesatoare de astfel de alune din America, Supreme Peeled, in 2013. El atribuie atractivitatea lor faptului ca erau o componenta vitala a dietei stramosilor nostri – plus ca tuberculii micuti sunt bogati in fibre si saraci in calorii si grasimi.
Alunele tiger sau Chufa au fost cultivate in antichitate in Egipt, unde erau consumate fierte in bere, prajite sau in compozitia unor dulciuri.
Boabele sunt de fapt niste tuberculi, insa pentru ca sunt consumati cam in acelasi context precum nucile si semintele, de multe ori sunt incluse in categoria lor. Sunt buni de snack, mai ales daca aveti chef de ceva dulce. Ideal e sa lasati tuberculii la inmuiat inainte sa ii consumati.
Desi au un gust de nuca, aceste alune au mai multi carbohidrati si mai putine proteine decat majoritatea nucilor reale. De asemenea, nu sunt un aliment cu continut scazut de zahar sau de grasimi. Oamenii care urmaresc aportul de carbohidrati, zahar sau grasimi ar trebui sa fie atenti la faptul ca alunele Tiger contin o cantitate suficienta din toate trei.
Din punct de vedere al continutului, sunt mai putin calorice decat caju, migdalele, alunele sau nucile, insa au si un continut proteic mai mic. De asemenea, contin fosfor, potasiu, vitaminele E si C si sunt bogate in amidon si grasimi (18% saturate si 82% nesaturate).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau