Ciorba, cel mai căutat preparat culinar românesc
Dimensiune font:
Ciorbă este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria românească. Străbunicii, bunicii și mamele noastre au gătit acest fel principal la aproape fiecare masă.
Ciorba se acrește diferit în funcție de regiune. De exemplu, în Muntenia acrirea se face cu bors și se folosește mult leusteanul. În această zonă cel mai des vom întâlni ciorbă de pasăre și de legume.
Ciorba este cel mai delicios preparat din bucătăria românească și unul dintre cele mai sănătoase. De-a lungul timpului gospodinele și gospodării au și-au adus propriul aport asupra preparatului, astfel că au reinventat rețetele.
Ciorba românească în Muntenia, Moldova și Banat
Ciorba se acrește diferit în funcție de regiune. De exemplu, în Muntenia acrirea se face cu bors, de obicei cumpărat, și se folosește mult leușteanul. În această zonă cel mai des vom întâlni ciorbă de pasăre și de legume.
În Moldova, ciorba se acrește cu borș de casă, făcut la găleată, comparativ cu zonele de la oraș unde acrirea se face fie cu sare de lămâie sau cu borș cumpărat din supermarket. Moldova a adus în bucătăria românească celebra ciorbă moldovenească, denumită “ciorbă de potroace”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau