Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci
Dimensiune font:
Cuburile aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci sunt aperitivul perfect pentru a deschide o masa festiva.
Ingrediente:
Blatul verde:
* 6 oua
* 6 linguri de ulei
* 3 lingura de smantana
* 6 linguri de faina
* 3 lingurita praf de copt
* 6 linguri de spanac
* sare
Pentru umplutura:
* 250 g crema de branza
* 100 g branza feta
* 3 linguri smantana
* ciuperci taiate (conserva / 400 ml)
* vegeta
* marar tocat
* 5 g gelatina
Mod de preparare:
Pentru blat - se separa ouale, dupa care intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare, 6 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt . Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in amestecul cu spanac.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulara, este de 28×40 cm. O puteti folosi si pe cea de la aragaz. Se lasa la cuptor cca 15-20 de minute. Nu trebuie sa se rumeneasca ca sa fie gata. Consistenta acestui aluat trebuie doar sa se intareasca, dar sa-i ramana culoarea, in cazul de fata verde crud. Se rastoarna pe un prosop, se lasa sa se raceasca dupa care se taie in trei blaturi mic,i ca-n imagini.
Crema de branza se face usor. Frecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana si o condimentam cu vegeta. Pentru a avea crema tinuta cand o vom taia, adaugam 5 g de gelatina, intai hidratata apoi incalzita. Luam o lingura din crema si o amestecam in gelatina, dupa care o imcorporam cu restul compozitiei, astfel veti avea o omogenizare perfecta.
Ciupercile din conserva le taiem mici si le adaugam peste crema de branza.
Punem primul blat, intindem jumatate din crema cu ciuperci, asezam cel de-al doilea blat si restul de crema. Acoperim cu al treilea.
Acoperim cu o folie de plastic si dam la rece. Se taie inainte de servire si se decoreaza dupa imaginatie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau