FOTO - Brioșe cu zmeură și ciocolată albă
Dimensiune font:
Aceste brioșe sunt niște adevărate premiante ale aromelor. Sunt minunate pentru a de oferi drept gustare copiilor, sau pentru a vă răsfăța cu ele, la cafea sau ceai.
Conform rețetei vor rezulta 10 – 12 brioșe.
Ingrediente pentru brioșe cu zmeură și ciocolată albă
-1/3 cană de margarină light ( 80g)
-2 ouă
-3/4 cană de îndulcitor natural
(cum ar fi ștevie sau Xylitol – 140g)
-210 g de făină cu factor de creștere
-40 g de ciocolată albă / pudră proteică cu aceeași aromă
-1/2 cană de lapte de migdale
-100-150 g zmeură congelată
Topping
-50g făină
-35g îndulcitor sau zahăr granulat
-30g unt
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 190-c. Tapetați 12 cupe de brioșe cu garnituri de hârtie/silicon sau folosiți o tavă de silicon pentru brioșe și dați-le deoparte. Într-un castron mare de amestecare, bateți împreună margarina și îndulcitorul, până când amestecul e ușor și pufos. Adăugați ouăle unul câte unul, amestecați după fiecare. Adăugați făina, proteinele și sarea. Amestecați bine cu o spatulă. Încorporați laptele, și extractul de vanilie, amestecând doar până la omogenizare.
Într-un bol, amestecați fructele de pădure cu 1 lingură de făină. Puneți deoparte o mână de fructe de pădure pentru topping apoi amestecați restul fructelor de pădure în aluat. Umpleți formele de brioșe cu 3/4, folosind tot aluatul. Împărțiți zmeura rămasă între formele de brioșe, presând ușor în aluat.
Pentru topping, într-un bol mic combinați ingredientele. Se amestecă cu o furculiță. Puneți amestecul în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde ( sau gătiți-l într-o tigaie) și apoi fărâmițați din nou cu furculița pentru a obține un amestec crumble. Acesta se distribuie peste aluatul de brioșe. Coaceți brioșele timp de 25-30 de minute, până când sunt foarte ușor aurii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau