FOTO - Ce este kugel și cum se prepară
Dimensiune font:
Kugel este o budinca dulce sau sarata care provine de la evreii Ashkenazi, originari din Europa de Est. Lokshen Kugel sau budinca din taitei este probabil cea mai populara. Ea este de obicei dulce si este adesea presarata cu bucati de fructe. Kugels se servesc la mesele de Sabat si la sarbatorile evreiesti.
Ingrediente Lokshen Kugel pentru 6-8 portii
• 350 grame taitei cu ou
• 1 cana smantana
• 1 cana branza topita, la temperatura camerei
• 3 oua batute spuma
• 3 lingurite unt sau margarina topita
• 1/3 cana cu zahar
• o jumatate de lingurita scortisoara
• un varf de sare
• ½ cana cu stafide
Mod de preparare Lokshen Kugel:
1. Incalzeste cuptorul la 180ºC. Fierbe taiteii din ou, spala-i cu apa rece, scurge-i si pune-i deoparte.
2. Intr-un vas mare, bate samantana, branza topita, ouale si untul topit pana obtii o compozitie moale. Adauga zaharul, scortisoara si sarea si continua sa bati compozitia pana se dizolva zaharul. Adauga taiteii si stafidele.
3. Pune amestecul de budinca intr-un vas de copt uns cu ulei si baga-l in cuptor. Coace timp de 45-50 minute, pana cand budinca incepe sa capete o culoare maro deschis. Taie in bucati de forma patrata si serveste-o calduta sau la temperatura camerei
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau