FOTO - Țara celor 1.000 de mic dejunuri
Dimensiune font:
Denumită și tărâmul celor o mie de mic dejunuri, Italia nu are un standard național definitivat pentru această masă. Fiecare regiune adaugă anumite elemente la cea mai importantă masă a zilei, personalizând-o cu propriile tradiții.
Micul dejun italienesc are încorporat un capucino sau o cafea espresso, alături de un croasant, un produs din foietaj sau felii de pâine prăjită uscată (numite fette biscotatte) și gem sau nutella.
Astfel, în sicilienii obișnuiesc să mănânce un fel de chifle, pe care ei le numesc brioșe, care pot fi consumate goale cu cafea, sub formă de sandviș sau, vara, cu înghețată. În Campania, oamenii servesc niște dulciuri tradiționale numite sfogliatelle, umplute cu cremă. În Puglia, pâine toast și șuncă, iar în Calabria, pâine cu ’nduja, un tip tradițional de cârnăcior condimentat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau