Rețete boierești - Piept de pui Von Brukenthal
Dimensiune font:
Ingrediente necesare:
500 grame piept de pui dezosat feliat
Jumatate de telina mica
1 morcov
O legatura de rosii cherry
100 de grame de seminte de susan
1 ardei gras
1 ceapa mica
2-3 oua
50 grame faina
Cateva buchetele de broccoli
O mana de spanac
Ulei pentru prajit
Putin unt
Sare, piper dupa gust
Pentru sos:
Ulei
1 ou
Ananasul din jumatate de conserva
Sare, piper dupa gus
Mod de preparare:
Intr-o oala punem 1 litru de apa cu doua lingurite de sare la fiert. Curatam telina, morcovii, ceapa si ardeiul si le taiem julien, dupa care le punem la fiert impreuna cu buchetelele de broccoli pentru aproximativ zece minute. Apoi le sotam in putin unt, iar la final adaugam o mana de spanac si le condimentam cu sare si piper dupa gust.
Le mai lasam un minut si gata. Intre timp pregatim sosul la rece. Facem o maioneza din galbenus de ou si ulei de floarea soarelui , in care, la final adaugam jumatate din ananasul din conserva, maruntit bine cu blenderul.
Intr-o tigaie punem ulei la incins. Fasiile de piept de pui le taiem doar bastonase, le condimentam cu sare si piper si le dam prin faina, ou si susan, apoi le prajim in baie de ulei pana cand devin aurii si crocante. Apoi intr-o alta tigaie sotam rosiile cherry in putin ulei de masline, timp de doua minute. Asezam totul pe un platou mare, acoperim carnea cu sos de ananas din belsug si putem servi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau