Rulouri de vinete cu mozzarella în sos de roșii
Dimensiune font:
Rulourile de vinete cu mozzarella în sos de roșii sunt ușor de pregătit, rapide și pot fi făcute în multe variante. Celor care nu le plac vinetele pot folosi dovlecei.
Ingrediente:
* două vinete (sau doi dovlcei) subțiri
* 125 g mozzarella
* suc de roșii
* busuioc proaspăt
* sare
* piper
1-2 lingurițe miere sau zahăr
* ulei de măsline
* 2 căței de usturoi
* 2-3 linguri parmezan ras
Mode de preparare
Sucul de roșii se pune într-un vas cilindric, se adaugă mierea, sarea, piperul și se mixează cu un blender până se obține o pastă fină. Se pun într-o tigaie două linguri de ulei, se adaugă usturoiul pisat, apoi sucul de roșii, 100 ml apă și se fierbe la foc mic câteva minute.
Se adaugă frunzele de busuioc și se lasă deoparte.
Vinetele (sau dovleceii) se taie în felii subțiri pe lungime. Se presară cu sare și se lasă deoparte până ce lasă zeamă. Se așează deasupra lor un prosop de hârtie și se presează cu mâna pentru a absorbi apa.
Se pune la încins un grill din fontă, se unge cu puțin ulei de măsline și se așează feliile de vinete.
Se țin câte două minute pe fiecare parte sau cât să capete forma de la grill.
Se scot și se pun într-o farfurie.
Mozzarella se taie în bucăți potrivite după care se trece la formarea rulourilor, care așează în tavă și se țin la cuptor cam 10-15 minute. Se scot și se servesc cu sosul de roșii fie calde, fie după ce s-au răcit sunt la fel de gustoase.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau