Șnițele de pui cu miere și fulgi de porumb. Rețeta celebră a lui Cătălin Scărlătescu
Dimensiune font:
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta unui preparat cu care reușește mereu să impresioneze în bucătărie. Este vorba despre șnițelul de pui, un preparat pe cât se simplu, pe atât de savuros.
Se pare că secretul celor mai bune șnițele de pui stă în crustă.
„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi!”, a povestit Cătălin Scărlătescu, potrivit a1.ro.
Pentru ca șnițelul să fie gustos, Scărlătescu asezonează bucățile de carne de pui cu sare, piper și ierburi aromatice, la alegere, în funcție de preferințe. Bucățile de carne se trec printr-un amestec pe bază de unt, iar apoi printr-un mix de fulgi de porumb fin zdrobiți și miere. Șnițelele se prăjesc în baie de ulei și se servesc alături de garnitura preferată.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau