Topul celor mai ciudate combinații culinare
Dimensiune font:
Exista preparate care parca-s facute pentru a fi consumate impreuna, si preparate pe care nici nu ni le-am putea imagina combinate vreodata. Cu toate acestea, exista persoane care savureaza cu placere ceea ce noi socotim a fi o "combinatie ciudata" de alimente.
Iata cateva exemple de combinatii de-a dreptul ciudate, insa cu un gust surprinzator de bun:
1. Ciocolata calda si avocado
Adauga avocado in ciocolata calda pentru a obtine o bautura fina si bogata.
2. Capsuni si parmezan
Exista persoane care sustin ca aceasta combinatie este atat de gustoasa, incat a luat locul capsunilor imbracate in ciocolata in topul preferintelor consumatorilor.
3. Sfecla si ciocolata neagra
Sfecla si ciocolata neagra contin pyrazine, un compus care activeaza centrii de placere din creier. Astfel, combinand cele doua alimente, vom obtine un gust dulce si putin amar, de-a dreptul irezistibil.
4. Pizza Margherita si capsuni
Rosiile si capsunile au gusturi complementare, iar capsunile vor evidentia si gustul branzeturilor din pizza.
5. Sos de soia si ciocolata
Sarea din sosul de soia va potenta gustul ciocolatei. De asemenea, ambele alimentele contin componente florale, fructate si coapte, gusturile completandu-se perfect.
6. Ciocolata neagra si ketchup
Ciocolata neagra contine o nota de rosii in ea, iar ketchupul nu va face altceva decat sa evidentieze aceasta aroma.
7. Muraturi si inghetata
Multe femei insarcinate poftesc la aceasta combinatie, cu toate ca pare de-a dreptul dezgustatoare. Motivul este simplu: sarea din muraturi ne ajuta sa avem o circulatie buna si un metabolism eficient, in timp ce zaharul si grasimile din inghetata ne dau energie. Organismul nostru are nevoie de acesti nutrienti pentru a supravietui, de aceea creierul nostru are tendinta de a dori alimente care sa ni le ofere, indiferent cat de ciudata ar fi combinatia.
8. Bacon si gem
Frige cateva felii de bacon si pune gem peste ele. Rezultatul? Mult mai bun decat ai crede!
9. Cafea si portocale
Adaugand putin suc de portocale in cafea, vom scapa de gustul amar al cafelei, fara a mai adauga alti indulcitori.
10. Branza Cheddar si muraturi
Foloseste branza Cheddar mai veche si muraturi pentru a face cele mai bune sandvisuri. Branza va neutraliza gustul sarat si putin amar al muraturilor.
11. Nutella si cartofi prajiti
Chiar daca nu pare cea mai reusita combinatie, credeti-ne pe cuvant ca o veti mai repeta odata ce o incercati!
12. Ananas si branza albastra
Ananasul si branza chiar au mai multe in comun decat ati crede. Gustul acru al branzei merge de minute cu notele dulci ale ananasului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau