Topul celor mai ciudate combinații culinare

barbeque

Dimensiune font:

| 18-05-2022 16:01

Exista preparate care parca-s facute pentru a fi consumate impreuna, si preparate pe care nici nu ni le-am putea imagina combinate vreodata. Cu toate acestea, exista persoane care savureaza cu placere ceea ce noi socotim a fi o "combinatie ciudata" de alimente.

Iata cateva exemple de combinatii de-a dreptul ciudate, insa cu un gust surprinzator de bun:

1. Ciocolata calda si avocado

Adauga avocado in ciocolata calda pentru a obtine o bautura fina si bogata.

2. Capsuni si parmezan

Exista persoane care sustin ca aceasta combinatie este atat de gustoasa, incat a luat locul capsunilor imbracate in ciocolata in topul preferintelor consumatorilor.

3. Sfecla si ciocolata neagra

Sfecla si ciocolata neagra contin pyrazine, un compus care activeaza centrii de placere din creier. Astfel, combinand cele doua alimente, vom obtine un gust dulce si putin amar, de-a dreptul irezistibil.

4. Pizza Margherita si capsuni

Rosiile si capsunile au gusturi complementare, iar capsunile vor evidentia si gustul branzeturilor din pizza.

5. Sos de soia si ciocolata

Sarea din sosul de soia va potenta gustul ciocolatei. De asemenea, ambele alimentele contin componente florale, fructate si coapte, gusturile completandu-se perfect.

6. Ciocolata neagra si ketchup

Ciocolata neagra contine o nota de rosii in ea, iar ketchupul nu va face altceva decat sa evidentieze aceasta aroma.

7. Muraturi si inghetata

Multe femei insarcinate poftesc la aceasta combinatie, cu toate ca pare de-a dreptul dezgustatoare. Motivul este simplu: sarea din muraturi ne ajuta sa avem o circulatie buna si un metabolism eficient, in timp ce zaharul si grasimile din inghetata ne dau energie. Organismul nostru are nevoie de acesti nutrienti pentru a supravietui, de aceea creierul nostru are tendinta de a dori alimente care sa ni le ofere, indiferent cat de ciudata ar fi combinatia.

8. Bacon si gem

Frige cateva felii de bacon si pune gem peste ele. Rezultatul? Mult mai bun decat ai crede!

9. Cafea si portocale

Adaugand putin suc de portocale in cafea, vom scapa de gustul amar al cafelei, fara a mai adauga alti indulcitori.

10. Branza Cheddar si muraturi

Foloseste branza Cheddar mai veche si muraturi pentru a face cele mai bune sandvisuri. Branza va neutraliza gustul sarat si putin amar al muraturilor.

11. Nutella si cartofi prajiti

Chiar daca nu pare cea mai reusita combinatie, credeti-ne pe cuvant ca o veti mai repeta odata ce o incercati!

12. Ananas si branza albastra

Ananasul si branza chiar au mai multe in comun decat ati crede. Gustul acru al branzei merge de minute cu notele dulci ale ananasului.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei