Preşedintele CNA, Laura Georgescu, respinge eventualitatea unui conflict de interese
Dimensiune font:
Preşedintele CNA, Laura Georgescu, care trebuie validată în această funcţie de Parlament, a respins eventualitatea unui eventual conflict de interese în care s-ar afla în noua funcţie, asimilată celei de ministru, din cauza soţului ei, Marius Georgescu, angajat al Televiziunii Române.
Întrebată într-o conferinţă de presă dacă se consideră în vreun fel incompatibilă cu noua funcţie de preşedinte al CNA, Laura Georgescu a răspuns: "Da, recunosc 'delictul' de a fi soţia unui editor la programul de ştiri al Televiziunii Publice".
"Pornim într-un parteneriat firesc, cu mici dubii. Orice relaţie, credeţi-mă, funcţionează până la jumătatea drumului. Eu vin până la jumătatea drumului în faţa dumneavoastră şi aştept reciprocitate. Cum ar putea un editor (de la Departamentul Emisiunilor Informative şi Sport din cadrul Televiziunii Române) care redactează ştiri să fie în conflict de interese cu funcţia asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de zece ani, să vină în contradicţie cu deciziile unui organism colectiv, care înseamnă 11 membri şi primele patru instituţii în stat reprezentate aici", a afirmat Georgescu.
Ea a precizat că a fost propusă din partea Guvernului pentru a fi membru CNA pentru că a lucrat 10 ani în Guvern (n.r. Departamentul pentru Lupta Antifraudă din cadrul Guvernului României) şi cei din Executiv o cunoşteau.
"Cred că am venit în primul rând din respect pentru Cristina Trepcea şi Narcisa Iorga, două femei pe care a trebuit să le cunosc întâi din presă. Cred că am venit pentru Răzvan Popescu, pentru Mihai Mălaimare, pentru Christian Mititelu, pentru Valentin Jucan, pentru Lorand Turos, să pun umărul să ne facem treaba şi cred că am venit pentru toţi colegii mei, care astăzi sunt puncte cheie în toate televiziunile şi sunt mândră de acest lucru şi am venit pentru toţi românii, cu care mă solidarizez, în secunda în care mă uit la televizor", a spus Laura Georgescu.
Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a reunit joi în prima şedinţă publică, după ce structura CNA s-a modificat din 20 decembrie ca urmare a expirării mandatelor a şase membri şi intrării în vigoare a hotărârii Parlamentului din 30 noiembrie prin care au fost numiţi alţi şase membri titulari.
Pe 28 decembrie, Laura Corina Georgescu a fost aleasă, prin vot secret, de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, preşedinte al acestui for, cu nouă voturi "pentru" şi unul "împotrivă", această propunere urmând să fie supusă validării de către Parlament. Ea a afirmat că proiectul său de management al CNA va fi făcut public după ce va avea şi observaţiile colegilor săi.
Până pe 15 ianuarie, CNA este condus de Răsvan Popescu, vicepreşedinte interimar, cu drept de semnătură. AGERPRES
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau