Modificările care au dus la degringolada în Educaţie

Dimensiune font:

| 22-02-2017 05:48

 Una dintre cele mai importante legi din România, care vizează mare parte din populaţia ţării, a ajuns un fiasco total * Legea Educaţiei a suferit atât de multe modificări, încât pare mai mult un colaj cu decupaje din ziare decât un document oficial * unul dintre miniştrii noului Guvern a promis că o nouă lege îmbunătăţită va ajunge pe masa Parlamentului, până la sfârşitul acestui an * potrivit mai multor voci, elaborarea unui nou act normativ ar trebui să devină prioritate zero pentru ministerul de resort

 Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat că până la sfârşitul anului va fi pregătită o nouă Lege a Educaţiei. „Conform programului de guvernare, până la sfârşitul anului 2017 trebuie să avem o nouă Lege a Educaţiei Naţionale. Împreună cu Parlamentul, cu consiliile şi consorţiile de specialitate, vom demara acest proces de elaborare a unei noi Legi a Educaţiei Naţionale. Termenul, aşa cum spuneam, este sfârşitul acestui an”, a precizat Pavel Năstase. De 27 de ani încoace însă, Legea Educaţiei a suferit numeroase modificări, numărul acestora ajungând la cifra record de peste 60. Nici numărul persoanelor care au trecut prin fotoliul ministrului Educaţiei nu este de neglijat, Pavel Năstase fiind cel de-al 23-lea ministru.

Mai mult de 60 de modificări de-a lungul timpului

Prima lege a Educaţiei de după Revoluţie a fost adoptată în 1995, iar de atunci, fiecare dintre miniştrii care au trecut pe la Ministerul Educaţiei a adus cel puţin câte o schimbare. Legea din anul 1995 a revoluţionat învăţământul autohton prin introducerea examenului de capacitate. În anul 1999 s-a elaborat un nou Curriculum Naţional pentru clasele I – IX şi s-au introdus manuale alternative pentru ciclul primar, gimnazial şi liceal. Tot atunci s-a decis înlocuirea trimestrelor cu semestre. După Andrei Marga, cele mai notabile modificări ale Legii Educaţiei au avut loc în anul 2001, când ministrul de atunci, Ecaterina Andronescu, a introdus repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu şi a reorganizat examenul naţional de Capacitate, transformându-l într-o singură sesiune şi atribuindu-i un nou nume: „Teste Naţionale”. De asemenea, învăţământul obligatoriu a fost extins de la 8 la 10 clase. După Ecaterina Andronescu, a urmat la Ministerul Educaţiei Alexandru Athanasiu, care a revizuit curriculumul pentru ciclul primar şi gimnazial şi a introdus repartizarea computerizată pentru cadrele didactice participante la concursul de titularizare.

Fiecare cu reforma lui

În guvernarea lui Calin Popescu Tăriceanu, ministrul Cristian Adomniţei a introdus eliminarea Testelor Naţionale şi introducerea Tezelor cu subiect unic. Ulterior, în cel de-al doilea mandat de ministru, Ecaterina Andronescu, a modificat forma în care se susţinea examenul naţional de Bacalaureat, noua formă fiind prezentă şi astăzi: trei probe scrise (Limba şi literatura română, proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie şi proba la alegere a profilului şi specializării: la alegere din peste 10 discipline) şi trei probe de competenţe (competenţe lingvistice de comunicare orală în Limba română, competenţe digitale şi competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională).

În urma cu şase ani, ministrul Educaţiei de atunci, Daniel Funeriu, a adoptat o nouă Lege a Educaţiei, care a adus schimbări mari în învăţământ. Dintre principalele prevederi ale acestei legi reamintim: introducerea evaluărilor periodice şi includerea clasei a IX-a în gimnaziu, introducerea învăţământului obligatoriu de 10 clase, care cuprinde învăţământul primar şi gimnazial, obligativitatea ca învăţătorii să aibă studii superioare, iar profesorii să urmeze un master didactic. De atunci, legea a fost modificată de mai multe ori, una dintre aceste modificări fiind cea din anul 2013, atunci când Remus Pricopie a emis o Ordonanţă de Urgenţă care prevedea menţinerea clasei IX-a la liceu şi extinderea învăţământului obligatoriu de la 10 la 11 ani, aici intrând clasa pregătitoare şi clasele I – X. Şi în anul 2016, Legea a fost modificată de nu mai puţin de 9 ori.

Neajunsurile sistemului educaţional

În viziunea actualului ministru al Educaţiei, Pavel Năstase, printre problemele sistemului educaţional românesc se numără rata mare a abandonului şcolar, un număr de dascăli care nu sunt pregătiţi la nivelul corespunzător, schimbarea metodei de învăţare, care să nu mai pună accent pe memorare sau numărul mare de materii pe care elevii trebuie să le studieze. O parte dintre minusurile educaţiei româneşti au fost constatate şi de elevi. Miruna Bibire, una dintre cele două absolvente din judeţul Iaşi care a promovat examenul naţional de Bacalaureat cu media maximă, spune că printre primele lucruri care ar trebui schimbate în sistemul educaţional autohton se numără programa şcolară şi orarul. „În prezent, sistemul de învăţământ românesc se confruntă cu numeroase probleme. Avem o nevoie stringentă de schimbări: în primul rând, avem mare nevoie de o reorganizare a orarului. În opinia mea, o zi obişnuită de şcoală ar trebui să înceapă la ora 9:00/10:00 şi să se încheie la ora 15.30. De asemenea, o pauză de 25-30 de minute, la mijlocul programului, ar fi indicată, pentru ca elevul să dea randament maxim. În al doilea rând, manuale noi, cu informaţii actualizate şi noi metode de abordare a temelor ar fi plusuri aduse sistemului nostru”, a mărturisit Miruna Bibire, studentă în anul I la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Mai mult decât atât, tânăra consideră că marele dezavantaj al şcolii româneşti îl reprezintă lipsa activităţilor practice. „Ca fost elev, am simţit că cea mai mare problemă a învăţământului românesc este faptul că teoria primează: elevul este constrâns să înveţe, adesea pe de rost, informaţii care nu ii vor fi utile în viaţă, ori pe care nu va şti când, unde şi cum sa le aplice. Lipsa activităţilor practice este, deci, cea mai mare boală a şcolii româneşti şi sper ca în viitorul cât mai apropiat să se ia măsuri în acest sens. Altfel, elevii vor avea de suferit din ce în ce mai mult”, a adăugat Miruna.

O nouă lege, „prioritate zero” pentru sindicalişti

Potrivit liderului de sindicat Mirel Pristavu, actuala lege nu este aplicabilă în întregime, foarte multe dintre articolele acesteia contrazicându-se. De asemenea, nenumăratele schimbări aduse acesteia, au transformat-o într-un haos general.„Apariţia unei noi Legi a Educaţiei este absolut necesară, iar pe lângă aceasta este necesară şi apariţia unui Statut a personalului din învăţământ. Actuala Lege a Educaţiei are 87 de articole modificate, unele dintre acestea chiar de mai multe ori. Lucru care denotă că întreaga lege este o harababură. Ca să nu mai vorbim că Legea Educaţiei nr. 1/2011 nu este aplicabilă 100%. Multe articole se contrazic, altele au erori, este o lege care nu este practică şi care nu este în conformitate cu cerinţele educaţiei româneşti”, a declarat prof. Mirel Pristavu, preşedintele Federaţiei Sindicale Învăţământ „Spiru Haret” din Iaşi.

Mai mult decât atât, se pare că Legea Educaţiei nr. 1/2011 a dus la năruirea Statutului personalului didactic. Mai exact, pentru realizarea actualei Legi a Educaţiei s-au luat frânturi din Legea Educaţiei din 1955 şi din Statutul personalului didactic, peste care s-au adăugat unele elemente noi. „Prin această lege a dispărut Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic, lucru care este inadmisibil. Fiecare sector de activitate are propriul statut; magistraţii, medicii, funcţionarii publici, motiv pentru care este necesar ca şi personalul didactic să aibă un astfel de statut”, a completat preşedintele Federaţiei Sindicale Învăţământ „Spiru Haret” din Iaşi.

Liderul sindical mai precizează că pentru o nouă Lege a Educaţiei cât mai bine realizată, ideal ar fi ca aceasta să fie elaborată de la zero; în cazul în care vor fi preluate anumite părţi din actuale lege, recomandat este ca acestea să fie reformulate şi puse în concordanţă cu elementele noi. De asemenea, deosebit de important în procesul elaborării noii legi este ca sesiunea de consultare publică să fie tratată cu maximă seriozitate şi angajament de toate părţile implicate. „În elaborarea noii legi pot fi preluate şi anumite articole din actuale lege, dar cu condiţia ca acestea să fie reformulate şi redactate în aşa fel încât să aibă legătură între ele. În momentul de faţă, Legea Educaţiei pare un colaj cu decupaje din ziar. Noua lege trebuie redactată în comisie comună: specialiştii din minister şi Parlament, sindicatele, societatea civilă, apoi lansată în dezbatere publică pentru o lună de zile. Este important şi ca ulterior să se ţină cont de părerile venite în timpul dezbaterii publice. O astfel de Lege nu trebuie făcută în grabă. Din întâlnirile avute de preşedinţii sindicatelor de învăţământ cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, avem informaţii că în prezent ne luptăm cu legile care reglementează salarizarea unică, iar după ce Legea unică a salarizării va fi gata, se va trece la elaborarea noii Legi a Educaţiei”, a concluzionat prof. Mirel Pristavu. Diana MOLDOVANU

 

* * *

Actuala Lege a Educaţiei are 87 de articole modificate, unele dintre acestea chiar de mai multe ori” - Mirel Pristavu, preşedintele Federaţiei Sindicale Învăţământ „Spiru Haret” din Iaşi

 

* * *

Ca fost elev, am simţit că cea mai mare problemă a învăţământului românesc este faptul că teoria primează” - Miruna Bibire, studentă

 

* * *

23

Este numărul de miniştri care s-au perindat în ultimii 27 de ani în funcţia de ministru al Educaţiei

 

Citește și „Îi înţeleg şi sunt alături de primarii din judeţ, cum sunt alături şi de Mihai Chirica”

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str.Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Se zdruncină serios imaginea Poliției Române! O polițistă oferea informații din interiorul instituției unei rețele de proxenetism
07/11/2019 10:34

 În dosar apare si numele unei politiste din localitatea Drăgănesti Vlasca, al cărei transfer la IGPR a fost negociat sub presiunea traficantilor, pentru a oferi retelei informatii din interiorul ...

Judeţele Moldovei, campioane la defrişări ilegale
11/10/2017 05:15

Pădurile Moldovei dispar sub privirile neputincioase ale autorităţilor, iar sute de tăieri ilegale sunt inregistrate prin aplicaţiile dedicate ori cele descoperite de organele abilitate. Potrivit ultimului ...

Topul bolilor provocate de stres
19/07/2017 16:25

Stresul este inamicul public numărul 1 al zilelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, presiunea socio-economică, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expuşi astăzi in permanenţă, - toţi aceşti fact ...

O boală greu de controlat afectează întreaga Românie
19/04/2017 06:00

Fenomenul dependenţei de alcool face ravagii şi ii devin victime de la copii, pană la persoane in varstă. Tot mai mulţi ajung in ultima vreme cu probleme de sănătate, dar şi cu familiile distruse din ca ...

Regii licitaţiilor trucate
14/09/2016 06:00

În ultimul raport al Curţii de Conturi, judeţul Iaşi este menţionat de cele mai multe ori, fiind oaia neagră la capitolul cheltuirea banului public. Fie că este vorba de licitaţii publice, infuzii ...

Condamnare Voiculescu. Sentința în dosarul Telepatia. Minuta integrală
08/08/2014 21:41

  Dan Voiculescu a fost condamnat. Zece ani. Bunuri confiscate. Sechestru pe bani. Este, insă, doar unul din cei 12 condamnati in dosarul Telepatia.      Iată cum arată minuta d ...

Contabila grupării Corduneanu, expert bancar pentru milionarii irlandezi
24/07/2014 22:07

Secretele financiare ale unor milionari irlandezi au ajuns pe mainile unei contabile din Romania, pusă oficial sub acuzare pentru fraudarea mai multor bănci, in dosarul clanului ”Corduneanu”.  ...

Credinţă şi turism pe bani europeni FOTO
17/02/2014 11:45

Zeci de spaţii cu potenţial turistic din Moldova au fost transformate radical in urma unor ample proiecte cu finanţare europeană. Fie că au fost depuse de mediul de business din regiune, de autorităţi pu ...

Merită Iaşul o asemenea palmă după tot ce-a făcut pentru scrima românească?
18/09/2013 05:30

 Ce nume mari au fost trecute pe afişul Campionatelor Naţionale de sabie pentru juniori, desfăşurate la sfarşitul săptămanii trecute la Iaşi, atat in Sala Polivalentă, cat şi la Palas Mall! Orice ...

50 milioane de euro pentru 18 proiecte
14/08/2013 05:45

Autorităţile locale şi judeţene din Iaşi au un grad redus de absorbţie al fondurilor europene. Valoarea totală a banilor plătiţi efectiv de Comisia Europeană se ridică la 206 milioane lei, potrivit i ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei