UPDATE EXCLUSIV Clanurile din Universitatea de Medicină

default

Dimensiune font:

| 19-02-2015 20:05

Cooperativa soţilor Dorobăţ, profesori în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi, care sunt în arest pentru luare de mită, readuce în discuţie vechi probleme ale instituţiei de învăţământ superior, şi anume perpetuarea nepotismului. Deşi nu sunt de acord cu practica profesorilor, studenţii nu au curajul să reclame această situaţie din universitate, chiar dacă sunt conştienţi că egalitatea de şanse este mai degrabă o balanţă care se înclină doar în favoarea celor cu „pile” şi rude. Încă din 2011 legea educaţiei interzice astfel de favoruri familiale, însă prevederile rămân doar pe hârtie şi cu numeroase goluri. 

UPDATE 19 februarie

Prof.univ. Dragoş Pieptul:
„Ma bucura interesul dumneavoastra fata de persoana mea manifestatat in articolul “Clanurile din Universitatea de Medicină”

Va informez ca nu am rude si nici afini de niciun grad in nicio universitate din Romania (Vlad Pieptu nu este angajat UMF Iasi). Deci, neavand rude in UMF, spre dezamagirea dvs, eu nu pot fi acuzat de nepotism.
Mai mult, in 2004, pe vrema cand « sursele » dvs conlucrau bine mersi cu membrii conducerii, Senatul UMF Iasi a luat excluderea mea din UMF tocami pentru ca am demascat nepotismul din universitatile din Romania si am semnat cu numele real documentul alaturat http://www.forumul-academic-roman.org/index.php?page=180 . 4 voturi au lipsit pentru a fi dat afara

Nu astept sa intelegeti sau sa retractati ce ati scris. Puteti continua aberatiile la adresa mea cat doriti. Nu sunteti singura si nu ma intereseaza
Cine ma cunoaste, nu are nevoie de articole ca ale Dvs. Cine va crede, chiar nu ma intereseaza ce gandeste”

 

Pasiunea pentru medicină şi pentru predat pare a fi trăsătură de familie în cazul cadrelor didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” (UMF) Iaşi. Calitatea profesională nu le este contestată de unii studenţi, în timp ce alţii nu uită de uşurinţa cu care membrii familiilor profesorilor parcurg drumul deja bătătorit al ierarhiei didactice. Deşi niciun student nu are curajul să discute deschis despre cazurile de nepotism din universitate, mulţi dintre aceştia sunt conştienţi de facilităţile de care se bucură cei care au rude în mediul academic al UMF. „Cu toţii ştim cum au ajuns unii dintre profesorii noştri să ne predea. Din câte am observat, majoritatea profesorilor şefi de catedră mai au pe cineva din familie la disciplina respectivă. Nu mă înţelegeţi greşit, nu mă deranjează că îşi ajută membrii din familie, ci doar aş vrea să avem cu toţii aceeaşi şansă...”, povesteşte o studentă pentru ziarul „Evenimentul Regional al Moldovei”.

Caracatiţa nepotismului din universitate este încurcată, dar, la o primă vedere, se remarcă destul de multe cazuri în care părinţii, copiii, nepoţii sau partenerii de viaţă sunt colegi de catedră.

Cieşte şi Astărăstoae continuă să se joace cu legea (Exclusiv)

Cazul Dorobăţ - deja celebru
Cel mai recent caz ce a atras atenţia publică asupra familiilor din UMF a fost cel al soţilor Carmen şi Gheorghe Dorobăţ. Deşi nu sunt la aceeaşi catedră sau facultate, aceştia sunt deja „celebri” pentru modul în care luau bani de la studenţi. Carmen Dorobăţ, profesor la Facultatea de Medicină, a fost acuzată de complicitate la luare de mită, după ce îi determina pe studenţi să achite câte 100 de euro pentru a-l „convinge” pe soţul său, Gheorghe Dorobăţ, profesor la Medicină Dentară, să îi promoveze cu nota 9 la examenul de Anestezie Generală.

Reacţia cititorilor la articolul „Clanurile din Universitatea de Medicină”

Iţele încurcate ale familiilor din UMF
Detaliile caracatiţei familiilor din UMF nu sunt foarte bine cunoscute nici măcar de profesorii din Universitate şi, în multe situaţii, sunt atât de bine instrumentate încât legea nici nu-şi mai are rostul. „Această practică nu se întâlneşte doar la UMF, există această mentalitate conform căreia în locul părinţilor trebuie să rămână copiii. Nu îi cunosc pe toţi, dar de un caz sunt foarte sigur – fiica celebrului medic Covic, Cristina Gavrilovici, de la Comisia de Etica Cercetării, şi-a ocupat postul cu ajutorul clanului Covic şi al lui Astărăstoae. Pe vremea aceea, fratele ei, Adrian Covic, era prodecanul de la Medicină”, povesteşte Vasile Mihăescu (Bebe Mihăescu), cadru didactic la UMF. În plus, cadrul legal poate fi evitat cu puţină creativitate – nimeni nu îi împiedică pe cei din conducere să aibă în subordine o rudă a şefului de la alt departament, iar schimbul de angajări pare a fi o altă practică la îndemâna cadrelor didactice din universităţi pentru a scăpa de legi, potrivit unor surse din UMF.

Comisia de Etică din UMF... nu face excepţie!
Numeroasele cazuri de nepotism nu constituie o noutate a învăţământului superior din ţară. O încercare de a le contracara şi de a oferi mult-clamata egalitate de şanse a fost făcută prin Legea Educaţiei nr. 1/2011, care are un articol special pentru acest tip de „solidaritate”. Prevederea se regăseşte şi în Carta Universităţii. „În calitate de membru al Comisiei de Etică, nu am voie să discut despre activităţi care ţin de aceasta. Dar, pot face un simplu comentariu - sunt situaţii, unele dintre ele sunt într-o discuţie de rezolvare a unor probleme care par a fi de incompatibilitate, dar nu toate situaţiile amintite sunt la fel. Conform Cartei şi metodologiei etice a Universităţii, nu poate fi într-o poziţie ierarhică o rudă până la gradul III ce face evaluare. Adică, sunt doar câteva poziţii care fac evaluare - şeful de departament, decanul şi rectorul”, explică Laurenţiu Şorodoc, membru al Comisiei de Etică din cadrul UMF. De altfel, nici el nu se dezice de regula ce tinde să devină o tradiţie a învăţământului superior, fiind coleg cu soţia, Victoriţa Şorodoc, la Facultatea de Medicină, departamentul Medicale I. Singura diferenţă este că el e profesor, iar soţia este... asistent!

Astfel, legea este categorică doar în unele situaţii legate de relaţiile de rudenie ale mai marilor Universităţii, dar ca orice regulă are şi posibilităţile de a fi evitată. De exemplu, conform Cartei Universităţii, rectorul nu are voie să-şi „ajute” soţul/soţia, afinii sau rudele de gradul al III-lea inclusiv să ocupe funcţii ca prorector, director general administrativ, decan, prodecan, director de departament sau contabil-şef, dar despre orice altă poziţie nu se spune nimic!

Andreea IGNEA

* * *
Articolul 130, alineatul 1, litera b din Legea Educaţiei nr.1/2011: „Instituţiile de învăţământ superior adoptă un cod de etică şi deontologie profesională universitară. Acesta face parte din Carta universitară şi include obligatoriu prevederea că persoanele care se află în relaţie de soţi, afini şi rude până la gradul al III-lea inclusiv nu pot ocupa concomitent funcţii astfel încât unul sau una să se afle faţă de celălalt sau cealaltă într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională la orice nivel în aceeaşi universitate şi nu pot fi numiţi în comisii de doctorat, comisii de evaluare sau comisii de concurs ale căror decizii afectează soţii, rudele sau afinii până la gradul al III-lea inclusiv”

* * *

Câteva exemple de familii din UMF Iaşi
Ion Constantin Fătu, şef de lucrări la departamentul Medicina Mamei şi Copilului, este fiul profesorului Constantin Fătu şi finul profesorului Vasile Burlui (fost decan al Facultăţii de Stomatologie), ambii fiind foste cadre didactice în cadrul UMF Iaşi. De asemenea, sora acestuia, Ana Maria Fătu (căsătorită Vâscu, după divorţul de profesorul Tudor Truţă) este asistent universitar la Medicină Dentară, departamentul Implantologie, soţul ei, Bogdan Vâscu, este, de asemenea, asistent la aceeaşi facultate, dar în cadrul departamentului Parodondologie. În plus, soţia lui Ion Fătu – Ramona – a desfăşurat activităţi didactice în cadrul UMF.

Deşi soţii Maria şi Mircea Covic nu mai sunt profesori la UMF, fiii acestora încă sunt printre cadrele didactice. Fost prodecan la Medicină, Adrian Covic este profesor la Medicale I, în timp ce sora lui, Cristina Gavrilovici, este conferenţiar la Medicină preventivă.

Soţii Laurenţiu şi Victoriţa Şorodoc sunt profesor, respectiv asistent universitar la disciplina Medicină internă – Toxicologie, departamentul Medicale I, Facultatea de Medicină.

Alexa Ioana este conferenţiar în cadrul departamentului Medicale I, iar soţul ei, Ovidiu Alexa, este profesor tot la Facultatea de Medicină, dar la departamentul Chirurgie.

Fiii profesorului Gheorghe Pendefunda fac parte din corpul academic al UMF Iaşi. Liviu Pendefunda este profesor la Medicale I, iar Ciocan-Pendefunda Alice Ariana este asistent la Facultatea de Medicină Dentară, departamentul Paradontologie, specializare la care predă şi şeful de lucrări Valeria Pendefunda.

Mogoş Viochiţa Zefiraş împarte predarea Endocrinelor (disciplină din cadrul Medicale II) cu nora sa, Simona Juliette.

Este sigur că Dinu Cristian Popescu, profesor la Medicale II, este soţul uneia dintre profesorii de la Medicină Dentară – Eugenia -, dar întrebarea este ce legătură de rudenie există între cei doi soţi şi Raluca Elena, şef lucrări Medicale I, Dragoş Cristian, asistent Chirurgie, Roxana, asistent Medicina mamei şi copilului, Ionuţ Răducu, asistent Morfo-funcţionale, respectiv Mihaela Roxana, asistent Chirurgicale.

Înainte de a fi arestaţi pentru banii pe care îi cereau de la studenţi pentru promovarea examenelor, Carmen Dorobăţ, profesor la Medicină, lucra în aceeaşi instituţie cu soţul său, Ghorghe Dorobăţ, profesor la Facultatea de Medicină Dentară.

De asemenea, arestat după ce a fost denunţat de o studentă pentru că îi ceruse sex pentru promovarea examenului la Anatomie, şeful respectivei catedre, Dumitru Păduraru, lucra la UMF alături de soţia sa, Luminiţa Păduraru, şef de lucrări la Medicina mamei şi copilului. În plus, la fel ca în cazul familiei Popescu, rămâne întrebarea care este gradul de rudenie dintre cei doi soţi şi asistentul de la Medicina mamei şi copilului Gabriela Păduraru, respectiv Dana Teodora Anton Păduraru, şef de lucrări la aceeaşi disciplină.

Şi Cătălina Mihai (şef de lucrări la Facultatea de Medicină) împarte aceeaşi pasiune cu a soţului Constantin Mihai (conferenţiar la Medicină Dentară).

Dumitru Brănişteanu este profesor la Medicale II, tatăl Irinei Dumitraşcu, şef de lucrări la Medicina Mamei şi Copilului, dar şi unchiul lui Daniel Constantin Brănişteanu (şef lucrări la Chirurgie) şi al Dacianei Elena Brănişteanu (conferenţiar la Medicale II), cu toţii fiind cadre didactice în cadrul Facultăţii de Medicină.

Iulia Georgiana Stamate, asistent Medicale II, îi calcă pe urmele tatălui în activitatea didactică, Teodor Stamate fiind profesor la Chirurgie.

Deşi a depăşit vârsta de pensionare, Mariana Graur acum este profesor asociat (plătit cu ora) la disciplina Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, iar fiica acesteia, Lidia Arhire, este şef de lucrări la Nutriţie şi dietetică.

Prodecanul Facultăţii de Medicină, Lăcrămioara Şerban, profesor la Morfo-funcţionale, este soţia unui alt profesor de la acelaşi departament – Dragomir Nicolae Şerban.

Şi Vlad Pieptu a călcat pe urmele tatălui - Dragoş Pieptu, prorector căruia i-au revenit acum şi atribuţiile rectorului demisionar Vasile Astărăstoae -, ambii fiind pasionaţi de chirurgia plastică şi reconstructivă, dar şi colegi în echipa Centrului de Simulare şi Training în Chirurgie din cadrul UMF Iaşi.

Bogdan Petrescu, profesor la Facultatea de Bioinginerie Medicală, continuă cariera didactică începută pe vremea când şi părinţii săi – Zenaida şi Gheorghe Petrescu – erau cadre didactice în cadrul UMF Iaşi.

Soţii Demetrela şi Răzvan Socolov ocupă aceeaşi poziţie ierarhică (conferenţiari) la disciplina Obstetrică, Ginecologie, Neonatologie... De altfel, ambii se bucură de sprijinul mai marilor Universităţii, fiind propuşi în două şedinţe diferite (prima pe 11 decembrie 2014, iar a doua pe 27 ianuarie 2015) ale Senatului UMF pentru posturile de şef Secţie Obstetrică la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”, respectiv Secţie Obstetrică II, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza Vodă” Iaşi. Dacă în prima şedinţă, voturile secrete ale membrilor de Senat nu au fost în favoarea lui Răzvan Socolov, deşi rezultatele au fost aproape aceleaşi cu ale „contracandidatului” Eduard Crăuciuc (conferenţiar), nu acelaşi lucru s-a întâmplat în luna ianuarie pentru soţia acestuia, Demetrela Socolov, care a câştigat detaşat „competiţia” internă cu Emil Anton (şef de lucrări).

Continuăm lista cu soţii Roxana Irina Iancu (asistent Chirurgicale) şi Dragoş Petru Teodor (asistent Medicale II).

Deşi este departe de a fi completă, vom încheia lista cu familiile Dragomir şi Mihalache. Dragoş şi Raluca Dragomir sunt ambii asistenţi universitari la Facultatea de Medicină Dentară şi sunt fiii lui Cristian Dragomir, Profesor Emerit la UMF şi fost rector. Grigore Ştefan Mihalache (asistent universitar) este fiul soţilor Cornelia şi Grigore Mihalache, ambii foşti profesori ai UMF Iaşi, dar şi fostul ginere al lui Cristian Dragomir. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

eori

May 18, 2024

vizionați și ascultați cu atenție aceste video-uri despre medicină, până la de final, și trimiteți mai departe aceste informații, pentru a ajunge la cât mai multă lume, poate în acest fel politicienii vor face investiții în modernizarea și construcția de spitale și facultăți de medicină în românia: https://youtu.be/di1d9eljv4o?si=c5pthubkg74ohc-f https://youtu.be/imutfmlrsqe?si=iogjlzzl5anhvbih

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:39

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Se zdruncină serios imaginea Poliției Române! O polițistă oferea informații din interiorul instituției unei rețele de proxenetism
07/11/2019 10:34

 În dosar apare si numele unei politiste din localitatea Drăgănesti Vlasca, al cărei transfer la IGPR a fost negociat sub presiunea traficantilor, pentru a oferi retelei informatii din interiorul ...

Judeţele Moldovei, campioane la defrişări ilegale
11/10/2017 05:15

Pădurile Moldovei dispar sub privirile neputincioase ale autorităţilor, iar sute de tăieri ilegale sunt inregistrate prin aplicaţiile dedicate ori cele descoperite de organele abilitate. Potrivit ultimului ...

Topul bolilor provocate de stres
19/07/2017 16:25

Stresul este inamicul public numărul 1 al zilelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, presiunea socio-economică, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expuşi astăzi in permanenţă, - toţi aceşti fact ...

O boală greu de controlat afectează întreaga Românie
19/04/2017 06:00

Fenomenul dependenţei de alcool face ravagii şi ii devin victime de la copii, pană la persoane in varstă. Tot mai mulţi ajung in ultima vreme cu probleme de sănătate, dar şi cu familiile distruse din ca ...

Modificările care au dus la degringolada în Educaţie
22/02/2017 05:48

 Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat că pană la sfarşitul anului va fi pregătită o nouă Lege a Educaţiei. „Conform programului de guvernare, pană la sfarşitul anului 2017 trebui ...

Regii licitaţiilor trucate
14/09/2016 06:00

În ultimul raport al Curţii de Conturi, judeţul Iaşi este menţionat de cele mai multe ori, fiind oaia neagră la capitolul cheltuirea banului public. Fie că este vorba de licitaţii publice, infuzii ...

Condamnare Voiculescu. Sentința în dosarul Telepatia. Minuta integrală
08/08/2014 21:41

  Dan Voiculescu a fost condamnat. Zece ani. Bunuri confiscate. Sechestru pe bani. Este, insă, doar unul din cei 12 condamnati in dosarul Telepatia.      Iată cum arată minuta d ...

Contabila grupării Corduneanu, expert bancar pentru milionarii irlandezi
24/07/2014 22:07

Secretele financiare ale unor milionari irlandezi au ajuns pe mainile unei contabile din Romania, pusă oficial sub acuzare pentru fraudarea mai multor bănci, in dosarul clanului ”Corduneanu”.  ...

Credinţă şi turism pe bani europeni FOTO
17/02/2014 11:45

Zeci de spaţii cu potenţial turistic din Moldova au fost transformate radical in urma unor ample proiecte cu finanţare europeană. Fie că au fost depuse de mediul de business din regiune, de autorităţi pu ...

Merită Iaşul o asemenea palmă după tot ce-a făcut pentru scrima românească?
18/09/2013 05:30

 Ce nume mari au fost trecute pe afişul Campionatelor Naţionale de sabie pentru juniori, desfăşurate la sfarşitul săptămanii trecute la Iaşi, atat in Sala Polivalentă, cat şi la Palas Mall! Orice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei