Economia pe scurt
Dimensiune font:
180.000 de români nu au virat bani la fondurile de pensii * Cum au evoluat afacerile Oltchim *
Campanie de comerţ online „e-Româneşte“
180.000 de români nu au virat bani la fondurile de pensii
319.956 de persoane aveau conturi la fondurile de pensii private facultative (Pilonul III), la finalul lunii martie 2014, iar activele nete au ajuns la 845,2 milioane lei, potrivit datelor publicate miercuri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Numărul participanţilor la Pilonul III de pensii a crescut cu 6.608 persoane faţă de finalul anului trecut, iar valoarea activelor nete a urcat cu 33,60 milioane lei faţă de 31 decembrie 2013. Valoarea medie a unui cont în Pilonul III a fost de 2.642 de lei, la data de 31 martie 2014. La finalul primului trimestru, 93,24% din activele fondurilor de pensii facultative erau plasate în România, diferenţa fiind reprezentată de investiţii în state ale Uniunii Europene. În ceea ce priveşte Pilonul II, valoarea medie a unui cont pentru cei 3,19 milioane participanţi care au avut contribuţii lunare repetitive în perioada mai 2008 — martie 2014 este de 3.357 lei. Sistemul pensiilor private obligatorii a fost lansat în România în mai 2008, dar numai 3,19 milioane persoane din totalul de 6,12 milioane de participanţi în sistem au avut înregistrate contribuţii lunare repetitive în această perioadă, iar 180.000 de persoane nu au avut nicio contribuţie virată.
Cum au evoluat afacerile Oltchim
Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), aflat în insolvenţă, a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei, cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei. Compania de stat a raportat pentru ianuarie-martie pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie. „Reducerea pierderilor s-a reuşit printr-o mai bună utilizare a resurselor financiare, eliminarea tuturor cheltuielilor care nu erau strâns legate de activitatea de producţie, cât şi prin reducerea personalului prin disponibilizările care au avut loc în iunie 2013“, potrivit raportului trimestrial al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Campanie de comerţ online „e-Româneşte“
PayU, cel mai mare procesator de plăţi online din România, lansează campania „e-Româneşte“, proiect de comunicare şi educaţie destinat promovării comerţului online românesc. În cadrul unui eveniment online organizat în zilele de 9 şi 10 iunie, utilizatorii de Internet din România se vor bucura de o experienţă de cumpărare la standarde oferite de magazinele online internaţionale. Campania „e-Româneşte“ se află la prima ediţie şi se adresează tuturor românilor prezenţi pe Internet, reunind principalii jucători din industria de e-commerce, respectiv magazine online, curieri, procesatori de plăţi. Comercianţii online implicaţi în campanie provin din industrii diverse — IT & C, cărţi, jucării, bilete etc.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau