Românii preferă vinul roşu pentru Paşte
Dimensiune font:
Vânzările de vin cresc în perioada sărbătorilor pascale, în medie, cu 30-40%, comparativ cu o lună normală, producătorii mici înregistrând, însă, şi creşteri de 100% în aceste zile. „Piaţa vinului din România a scăzut de la 500 de milioane de euro, la numai 300 de milioane de euro, iar vinurile premium deţin doar 5-7% din totalul pieţei. În general, în această perioadă a sărbătorilor pascale se înregistrează o creştere a vânzărilor de vin, şi în special de vin roşu, în medie, cu 30-40% comparativ cu o lună normală, însă micii producători ating şi o dublare a vânzărilor pe acest segment“, a spus Ovidiu Gheorghe, directorul general al Patronatului Naţional al Viei şi Vinului. Deşi şeful PNVV a precizat că vânzările totale de vin din această perioadă sunt imposibil de exprimat în cifre, producătorii afirmă că românii consumă circa 600.000 hectolitri de vin, dintr-o producţie anuală de 4,5 milioane hectolitri. (Alina Stan)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau