Ştafeta Veteranilor a ajuns şi în municipiul Iaşi
Dimensiune font:
Predarea-primirea acesteia a fost făcută în cadrul unei scurte ceremonii * voluntarii Invictus Iași au preluat ștafeta de la camarazii din Piatra Neamț și un drapel de la voluntarii din Chișinău, în prezența prefectului județului Iași, Bogdan Cojocaru, a comandantului Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, colonel Claudiu Tamaș și a unui număr mare de persoane.
Ulterior, ștafeta a plecat de la Palatul Oștirii către Botoșani.
Ştafeta este formată din 13 militari din Garnizoana Iaşi, mai precis de la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, Jandarmeria Iaşi şi Inspectoratul Situaţii de Urgenţe Iaşi.
Printre cei care au preluat ştafeta şi au plecat mai departe s-au aflat şi doi pompieri militari din cadrul ISU Iaşi, plt.adj.șef Octavian Raţă şi plt.maj Adrian Filip aleargă pe traseul Iaşi-Botoşani cu gândul la eroi. „Mulţumim tuturor pentru oportunitatea de a reprezenta salvatorii ieşeni. Este o onoare pentru noi. Simţim tricolorul românesc în suflet. Gândul că alergăm pentru eroi, pentru România şi pentru culori ne oferă întotdeauna energia de care avem nevoie”, au spus salvatorii care au preluat ştafeta Invictus şi au plecat spre Botoşani.
Activitatea se desfăşoară până pe 25 octombrie, când este sărbătorită Ziua Armatei Române, şi reunește voluntari din Ministerul Apărării Naţionale, structuri ale sistemului naţional de apărare, ordine publică și siguranță națională, din asociaţii sportive, precum şi din organizaţii nonguvernamentale. „Mulţumim celor de la Asociaţia Invictus România şi îi felicităm pentru demersul de a păstra vie amintirea sacrificiului, erosinul şi patriotismul celor care au plătit cu viaţa pentru ca noi să putem fi un stat unitar sub culorile Drapelului Naţional. E un efort minim pe care noi îl facem, în semn de omagiu faţă de înaintaşii noştri, prin organizarea unor astfel de evenimente care să transmită de la o generaţie la alta despre jertfa supremă pe care au făcut-o pentru România”, a spus prefectul Bogdan Cojocaru.
Până pe 25 octombrie sunt organizate trei trasee, în culorile Drapelului Naţional, care însumează aproximativ 3300 de km. Pe parcursul celor peste 3000 de km participanții opresc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor români. Punctul final, unde cele trei ștafete se vor întâlni, va fi Monumentul Ostașului Român din Carei. Acest oraş a fost ultima palmă de pământ românesc din Ardeal eliberată pe 25 octombrie 1944 de sub ocupaţia hortystă. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau