Cum te pregatesti pentru un implant dentar?
Dimensiune font:
Obtinerea unui implant dentar implica parcurgerea unui plan care se desfasoara pe durata a mai multor luni. Astfel, pacientul trece printr-o serie de proceduri pregatitoare si apoi curative care asigura succesul si durabilitatea interventiei.
Iata ce pasi ar trebui sa parcurgi pentru a te pregati si a beneficia de un tratament adecvat.
Incepe cu un examen dentar minutios
Pentru a stabili daca esti sau nu un bun candidat pentru aceasta solutie, medicul stomatolog trebuie sa faca un exament dentar cuprinzator care ii va oferi si toate informatiile necesare pentru a elabora planul de tratament potrivit.
In cadrul acestei etape, pe langa anamneza si examen vizual, se vor face radiografii si, daca sunt necesare, CT-uri dentare. Acum se culeg datele importante, necesare pentru realizarea unui plan perfect adaptat dupa necesitatile pacientului.
l Daca pacientul are un sistem imunitar deficitar, va fi pus sub tratament cu antibiotice atat inainte, cat si dupa interventie.
l In cazul alergiilor la anumite anestezice, medicul va cauta alternative.
l Daca pacientul ia medicamente care pot interactiona cu anestezia sau pot afecta implantul dentar, va fi ajustat planul de tratament.
l In cazul in care maxilarul necesita pregatire, se vor face grefe osoase sau operatii de remodelare a maxilarului.
l Daca pacientul este perfect sanatos, medicul stomatolog poate decide sa plaseze implantul si bontul in aceeasi interventie, iar in unele cazuri chiar si coroana dentara.
Incepe tratamentul cu antibiotice
Daca suferi de afectiuni cronice sau ai un sistem imunitar deficitar, inainte de a beneficia de un implant dentar, vei avea nevoie de un tratament cu antibiotice. Acesta previne infectiile.
Pregateste-te din punct de vedere fizic
Daca procedura de implant dentar recomandata de medicul tau stomatolog implica o anestezie generala, exact ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, va trebui sa nu consume cafea cu 2-3 ore inainte de operatie. De asemenea, este recomandat sa te imbraci cu haine cat mai confortabile si mai largi.
Pregatirea maxilarului
Daca, din diverse motive, maxilarul tau nu poate sustine un implant dentar, medicul stomatolog trebuie sa pregateasca terenul si este posibil sa fie necesara:
l Grefa osoasa in cazul unui maxilar prea subtire sau prea moale;
l Remodelarea maxilarului;
l Eliminarea tesutului osos daca maxilarul este prea mare sau prea voluminos;
l Extractia a dintilor deteriorati.
Dupa vindecarea completa a maxilarului se va putea trece la etapa urmatoare, adica la procedura propriu-zisa.
Asigura-ti perioadele de recuperare necesare dupa fiecare etapa
Este de asteptat ca, dupa fiecare procedura, sa apara dureri si locul in care s-a lucrat sa se umfle si chiar sa se invineteasca. De aceea, este bine sa iti asiguri perioade de odihna si recuperare dupa fiecare interventie chirurgicala.
De asemenea, este bine sa te aprovizionezi cu medicamente pentru calmarea durerilor si alimente cat mai moi. Totodata, va trebui sa iei o pauza de la exercitiile fizice si sa renunti la activitatile solicitante.
Modul in care te vei ingriji, inainte si dupa fiecare procedura, conditioneaza viteza de recuperare si de vindecare si poate afecta succesul lucrarii. De aceea, este esential sa urmezi pas cu pas planul si sfaturile medicului stomatolog.
Ai in vedere un implant dentar? Obtine mai multe informatii de la Dentalexcellence.ro!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau