Decalogul unei minți liniștite și al unei vieți frumoase
Dimensiune font:
Într-o zi, Buddha mergea prin oraș, iar un om furios i-a tăiat calea și a început să-l jignească. „N-ai niciun drept să-i înveți pe alții”,a strigat acesta. „Ești la fel ca toți ceilalți și să știi ca ești un om fals!”
Buddha nu s-a supărat când a auzit acestea și l-a întrebat: „Spune-mi, dacă ai oferi un cadou cuiva și acea persoană nu l-ar accepta, cui i-ar aparține acel cadou?”.
Omul a fost surprins la auzul acestei întrebări și i-a răspuns: „Ar fi al meu, pentru că eu am cumpărat cadoul”.
Buddha a zâmbit și a spus: „Așa este și asta e valabil și pentru furia ta. Dacă ești nervos pe mine și eu nu primesc insultele tale, atunci furia se revarsă asupra ta. Atunci, tu ești singurul care e nefericit, nu eu. Tot ce faci se răsfrânge asupra ta. Dacă vrei să încetezi prin a te răni singur, scapă de furie și de gândurile urâte și umple-ți sufletul cu iubire. Când îi urăști pe alții, tu ești singurul care devine nefericit, dar când îi iubești pe alții, toată lumea îți va răspunde cu iubire”.
Ca urmare, este bine să știm că este bine să îndepărtăm gândurile negre, furia și ura, chiar dacă e greu. Oricine ne rănește sau ne trădează nu trebuie să primească ura și nici insultele noastre, ei sunt oricum nefericiți și își fac rău singuri.
Trebuie să fim mai buni și să ne controlăm mintea și sufletul pentru a trăi liniștiți. Iată 10 sfaturi care te pot ajuta să te calmezi:
1. Fii generoasă. Oferă ceva unui străin. Actul dăruirii ne ajută să ne simțim mai bine în interior.
2. Exersează iubirea de sine. Adu-ți aminte în fiecare zi a vieții tale că ești o persoană puternică și frumoasă, care are multe de oferit.
3. Educă-te. Citește despre problemele pe care le ai sau pe care crezi că le ai. Atunci când ai resursele și cunoștințele necesare, poți face mai ușor față problemelor.
4. Fă o listă cu punctele tari pe care le ai. Pentru început, alege 20 de puncte forte - persoană empatică, înțelegătoare etc.
5. Mergi întotdeauna înainte. Fă pași mici, chiar dacă ți-e frică. Stagnarea nu te va ajuta în viață. Vrei să începi o afacere? Gândește-te ce pași poți face în fiecare zi, pentru a transforma visul tău în realitate.
6. Fă o pauză. Ia-ți o zi liberă și fă exact ceea ce vrei. Mănâncă ce vrei. Uită-te la seriale. Distrează-te.
7. Dedică-te unui hobby. Dacă nu ai un hobby, atunci e momentul să îți găsești unul. Pictează, citește, dansează, sculptează, plantează niște flori.
8. Prioritizează lucrurile. Decide ce este important acum. Refuză obligațiile suplimentare.
9. Cere ajutor. Nu te teme să ceri ajutorul unui prieten, coleg sau psihoterapeut. Poate că ai nevoie de ajutor în afacerea ta. Poate nu ești fericită emoțional. De multe ori ne lăsăm prinși în ceea ce facem, încât uităm că ajutorul poate fi doar la un apel distanță.
10. Înconjoară-te cu oameni pozitivi, care te pot spriji ori de câte ori ai nevoie. Uneori, e bine să accepți faptul că ești slabă sau vulnerabilă și să accepți sprijinul oamenilor din jur.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau