Premieră în Iaşi: Investiţie de peste 150 de milioane de euro într-un megaproiect imobiliar în Dacia

dacia1

Dimensiune font:

| 24-03-2023 13:21

* aceasta vizează transformarea radicală a unor platforme industriale abandonate și inestetice, în suprafaţă totală de 4,5 hectare * tot aici, se va ridica prima grădiniţă din Iași ce va fi construită integral din bani privaţi și donată, apoi, comunităţii * rezultatul final: un ecosistem de funcţiuni complementare, în suprafaţă de peste 20.000 mp, ce include zone de promenadă, locuri de joacă și recreere, precum și zone comerciale și retail

Săptămâna trecută, Consilul Local al Municipiului Iaşi a aprobat PUZ-ul pentru cel mai ambiţios proiect imobiliar din ultimii ani. E vorba de o premieră absolută în oraşul nostru, una ce presupune o investiţie de peste 150 milioane de euro şi asta nu într-o zonă centrală, ci undeva la periferie, în cartierul Dacia. Megaproiectul aparţine companiei MCM Construct, firmă care a promis că lucrările intră deja în linie dreaptă.
De fapt, e vorba de două investiţii complementare, denumite Concept City și Concept Life. Iniţiativele investitorului implică un demers coerent și eficient, prin asumarea unui angajament ferm faţă de comunitate locală, asigurându-se că toate părţile implicate în acest proiect amplu de regenerare urbană vor face parte din procesul de planificare și dezvoltare a acestor zone din Dacia.

Proiecte majore de regenerare urbană și comunitară în Dacia

Conform MCM Construct, Concept City, situat în Dacia, Str. Sg. Grigore Ioan, respectiv Concept Life, situat în Dacia, Str. Rampei, lângă Lidl, vor beneficia de o investiţie de peste 150 de milioane de euro. Acestea vizează transformarea radicală a unor platforme industriale abandonate și inestetice, în suprafaţă totală de 4,5 hectare. În urma acestui consistent efort financiar, se va aduce o contribuţie semnificativă, alături de planurile de investiţii ale autorităţilor locale, la dezvoltarea zonei. Spre deosebire de majoritatea proiectelor din trecut, cel de faţă are o puternică orientare comunitară, accentul fiind pus, în primul rând, pe regenerarea urbană, iniţiativă ce va genera, cu siguranţă, mari beneficii pentru întreaga comunitate din zonă.
Se vor realiza noi artere de circulaţie, se vor reabilita și moderniza arterele publice existente şi, în plus, se va construi o grădiniţă ce va fi dăruită comunităţii. De asemenea, vor fi amenajate spaţii verzi generoase și zone de retail. Toate aceste beneficii, ce vor fi aduse întregii comunităţi, reprezintă argumentele primordiale ale dezvoltărilor integrate propuse de către MCM Construct, în cadrul acestor ample investiţii.

Noi artere de circulaţie, la standarde occidentale

Iniţiativa de a îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii locuitorilor din aceste zone, va începe prin cedarea către domeniul public de noi artere de circulaţie incluse în cadrul proiectului Concept City (Str. Sergent Grigore Ioan, Nr. 10 + Str. Lupiţei, Nr. 3), dar și a unui teren cu destinaţie staţie de autobuz, menite să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii publice din zonă, oferind alternative de transport rutier și public locuitorilor.
Însă, probabil cel mai important lucru în ceea ce priveşte viitorul îl reprezintă cea mai mare investiţie în copii, o premieră pentru Iași. Astfel, în cadrul proiectul Concept City, MCM Construct va construi din fonduri proprii o grădiniţă modernă pe care o va dona comunităţii locale. Această nouă grădiniţă va beneficia de condiţii la standarde europene, inclusiv un spaţiu de joacă propriu în aer liber, amenajat și dotat.
În altă ordine de idei, suprafeţe generoase, de peste 10.000mp, vor fi alocate zonelor de promenadă, a locurilor de joacă pentru copii și a zonelor de recreere pentru adulţi, ceea ce va contribui la confortul tuturor membrilor comunităţii, indiferent de vârstă. Zonele comerciale și de retail, tot de peste 10.000mp, vor oferi opţiuni variate pentru desfășurarea unor activităţi din domeniul sănătăţii, educaţiei, sportului, precum și pentru shopping-ul de proximate sau petrecere a timpului liber și vor crea, de asemenea, numeroase locuri de muncă.
Existenţa spaţiilor verzi de recreere, precum și a spaţiilor comerciale și de retail sunt pilonii de bază care sporesc confortul membrilor comunităţii din proximitate și reduc astfel nevoia de deplasare, de utilizare a autovehiculelor, având astfel un impact pozitiv asupra mediului, diminuând gradul de poluare.

Urbanizare inteligentă, cu sens și dinamică, aşa cum se întâmplă în Occident

Procesul de regenerare urbană este gândit pentru a contribui masiv la îmbunătăţirea mediului ambiental și la creșterea atractivităţii, atât pentru locuitorii din aceste ansambluri, cât și pentru cei din proximitate.

De asemenea, se vor crea noi oportunităţi economice prin dezvoltarea de noi afaceri și locuri de muncă. Pentru a reuși în acest proces, este importantă implicarea activă a tuturor factorilor cu rol decizional, atât autorităţi locale, cât și ceilalţi dezvoltatori imobiliari din zonă, proprietarii de terenuri, precum și comunitatea locală. Este necesară o abordare integrată și participativă, care să ia în considerare nevoile și perspectivele tuturor părţilor interesate.

O astfel de viziune, realizată prin acest proces de regenerarea urbană și comunitară, stă în centrul filosofiei MCM Construct și este esenţială pentru dezvoltarea durabilă a Iașului și pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor săi. Printr-un demers comun și susţinut, se va crea un oraș mai bun, mai verde și mai viabil, ce va sprijini dezvoltarea comunităţii și va asigura o calitate mai bună a vieţii pentru toţi locuitorii săi.

Iașul este deja cunoscut pentru viaţa culturală, instituţiile academice și oportunităţile economice. Economia este în plină expansiune, cu sectoare puternice, inclusiv zona IT, producţie și educaţie. De aceea este nevoie de astfel de proiecte de regenerare urbană și comunitară, ce vor atrage investiţii stimulând astfel creșterea economică și nivelul de trai.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
TRANS SESE SRL, angajeaza Dispecer Transport International, se poate lucra de la distanta, dar trebuie experienta in domeniu si limba Spaniola la nivel mediu. DESCRIERE Candidatul ideal, Persoana analitica, cu buna capacitate de organizare si planificare; Persoana responsabila, organizata, atenta la detalii; Bune abilitati de comunicare, cu spirit de echipa; Cunostinte MsOffice (Word, Excel, Outlook); Buna intelegere a proceselor de rutare; Cunostinte de limba spaniola obligatoriu. Experienta de lucru in domeniu, ideal in companii cu activitate in transportul international de marfa reprezinta avantaj; Descrierea jobului Organizeaza, coordoneaza si planifica activitatea de transport zilnic; Transmite detaliile legate de transport soferilor si mentine legatura directa cu acestia; Monitorizeaza pozitia camioanelor si programul de activitate zilnica al soferilor pe care ii coordoneaza; Inregistreaza informatiile specifice curselor si conducatorilor auto in softurile interne; Urmareste si centralizeaza datele referitoare la situatia masinilor, status, pozitie, eventuale intarzieri la incarcare sau livrare; Mentine contactul permanent cu soferii pentru a remedia eventualele probleme ivite pe traseu (probleme tehnice, eventuale intarzieri, etc); BENEFICII: Pachet salarial motivant; Bonificari raportate la performanta si implicare; Mediu de lucru tanar si dinamic; Instrumente de lucru de ultima generatie; Formare profesionala continua; Posibilitatea dezvoltarii unei cariere in domeniul transporturilor. Pentru toate detaliile ne puteti contacta la: 0735316526
Concubinul mamei fetei de 12 ani găsită moartă în lada patului, dat în urmărire internațională
09/06/2023 15:28

Serbuc Ilie-Marcel - concubinul mamei fetei de 12 ani găsită decedată in lada canapelei, a fost dat in urmărire prin Europol şi incadrat la categoria "periculos". Mama fetei de 12 ani care a fos ...

Zilele Eminescu - 134 de ani de la moartea marelui poet
09/06/2023 13:52

  Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii ‘Mihai Eminescu’ va organiza, in perioada 13-16 iunie, Zilele Eminescu, cu prilejul implinirii a 134 de ani de la moartea marelui poe ...

Campanie de combatere a fugii de acasă
09/06/2023 13:47

Politia Romană, impreună cu Asociatia Telefonul Copilului si cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania au lansat campania natională de prevenire a disparitiilor de minori, mai exact a ple ...

Dimitrie Cantemir – 350
09/06/2023 13:45

În acest an marcăm 350 de ani de la nasterea principelui erudit Dimitrie Cantemir (1673-1723). Personalitate remarcabilă a culturii romane si, in multe privinte, a culturii europene, Dimitrie Cantemir a ...

Protest la Spitalul Județean Botoșani. 300 de cadre medicale au ieșit în stradă
09/06/2023 13:15

Peste 300 de angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ din Botoşani au organizat, vineri dimineaţă, un protest spontan faţă de decizia conducerii unităţii medicale de diminu ...

Finanțări nerambursabile de 600.000 de lei pentru proiecte culturale, la Neamț
09/06/2023 12:44

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ alocă 600.000 lei finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale, sociale şi sportive.  Suma cea mai mare, respectiv 300.000 lei, este repartizată proiectelor soci ...

UAIC a primit vizita Ambasadorului Norvegiei în România
09/06/2023 11:33

Vineri, 9 iunie 2023, Excelenta Sa Doamna Siri Beate Barry, Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Regatului Norvegiei in Romania, a efectuat o vizită la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” di ...

Turneu caritabil de șah pentru copii, la Iași
09/06/2023 10:15

Clubul Rotary Iasi Copou organizează a treia editie a Turneului de sah Rotary Iasi Copou, competitie caritabilă dedicată copiilor, care va avea loc sambătă, 10 iunie, incepand cu ora 10, in Palas Mall (zon ...

Tramvaiul ieșean, la 125 de ani – parada vehiculelor electrice noi
09/06/2023 10:14

  În contextul sărbătoririi a 125 de transport electric la Iasi, Primăria Municipiului Iasi si Compania de Transport Public Iasi invită iesenii să admire ultimele achizitii in materie de mijloa ...

  Un ieşean a fost bătut cu bâtele, nu i s-a restituit datoria, dar i-a iertat pe agresori
09/06/2023 10:12

Zilele trecute, magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni au decis incetarea proocesului penal impotriva fraţilor Cosmin şi Constantin M., inculpaţi pentru lovire sau alte violenţe, victima fiind c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei