Tot mai mulți cerșetori pe străzile orașului
Dimensiune font:
În ultima perioadă, polițiștii locali depistează din ce în ce mai des persoane care apelează la mila trecătorilor.
„De la începutul anului până pe data de 15 februarie au fost întocmite un număr de 268 procese-verbale de constatare a contravenției în materie de cerșetorie pentru un număr de 89 persoane. Zonele de interes sunt diferite: intersecții - Podu Roș, b-dul Poitiers cu șos. Bucium, Calea Chișinăului la Baza 3, în preajma semafoarelor; lăcașuri de cult: Mitropolia Moldovei și Bucovinei sau alte biserici; alte locuri publice: Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, parcuri”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.
Campania „Spune nu cerșetoriei”, lansată în vara anului trecut, la Iași, urmărea diminuarea fenomenului de cerșetorie, prim implicarea cetățenilor cu privire la efectele încurajării cerșetoriei și prim implicarea instituțiilor abilitate în prevenția, identificarea și îndrumarea persoanelor care cerșesc, către servicii care să le ofere posibilitatea de a depăși situația de vulnerabilitate în care se află. „Cerșetoria, însoțită de marginalizarea socială, dar și de abandon școlar, sunt probleme pe care le urmăresc cu maximă atenție în activitatea mea de primar. Combaterea acestor flageluri este deosebit de importantă pentru comunitatea ieșeană pentru că acestea au consecințe nocive și pe termen lung. Criza economică și socială generată de pandemia de COVID – 19 a accentuat prezența cerșetorilor la Iași. Trebuie să intervenim repede și cu toate mijloacele! Nu vorbim despre combaterea altruismului și a grijii pe care un om trebuie să o aibă pentru cel de alături, dar nici nu putem lăsa ca acest fenomen să devină necontrolabil!”, spunea, atunci, primarul Mihai Chirica.
Persoanele depistate că apelează la mila publicului vor suporta sancțiunea contravențională aplicată conform Legii nr 61/1991, cuantumul amenzii fiind de 100 lei. Denisa PINTILIE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau