Vânzătoarea de droguri amestecate cu otravă pentru şobolani rămâne după gratii
Dimensiune font:
Liliana Iancu (53 de ani) a făcut parte dintr-o bandă foarte ciudată de traficanţi de droguri. Ea şi ceilalţi 19 tovarăşi îşi aveau cartierul general în Păcureţ şi, ca să-şi mărească marja de profit, amestecau substanţele etnobotanice cu tot soiul de minuni: spray-uri de combatere a insectelor (gen Killtox), otravă pentru rozătoare, îngrăşăminte chimice pentru plante sau substanţe de uz veterinar.
Banda lucra la scară industrială, un dealer reuşind să servească şi peste 100 clienţi într-o singură zi. Traficanţii livrau marfa în Podu Iloaiei, Bârlad şi Iaşi, dozele fiind comercializate cu preţuri cuprinse între 20 şi 60 lei.
O activitate atât de intensă nu avea cum să nu atragă atenţia oamenilor legii, pe fir a intrat şi DIICOT, banda fiind destructurată în 2017. A urmat procesul, iar Liliana a fost condamnată la un an şi zece luni de închisoare. Iniţial, cu suspendarea executării pedepsei. Însă, cum nu s-a sinchisit să se achite de obligaţia prestării de muncă neremunerată în folosul comunităţii şi nici să achite vreun sfanţ din despăgubirile plata cărora fusese obligată de judecători, cei de la Serviciul de Probaţiune au cerut, în august 2019, revocarea suspendării executării pedepsei. La al şaptelea termen de judecată, în data de 6 ianuarie 2020, magistraţii de la Tribunalul Iaşi au dat (lucru foarte rar) câştig de cauză celor de la probaţiune. Liliana a fost încătuşată şi trimisă să-şi ispăşeasă osânda în Penitenciarul Târguşor din judeţul Argeş.
Acolo, fosta traficantă de otravă pentru şobolani în amestec cu etnobotanice a executat pedeapsa în regim semideschis, n-a fost sancţionată, dar nici recompensată. La sfârşitul lunii noiembrie, ea s-a îmbolnăvit şi a fost internată în Spitalul Penitenciar Mioveni. Aici, femeia a socotit că au trecut deja două treimi din condamnare şi poate solicita liberarea condiţionată. Ceea ce a şi făcut, adresându-se, în acest sens Judecătoriei Piteşti. Analizând petiţia şi celelalte documente, magistraţii de aici au concluzionat că „urmare a neîndeplinirii cumulative espectiv lipsa dovezilor temeinice de îndreptare, lipsa dovezilor de plată a prejudiciului și a dovezilor privind imposibilitatea achitării despăgubirilor civile şi cum, din caracterizarea întocmită, reiese faptul că petenta nu este la primul contact cu legea penală, ceea ce denotă persistenţa acesteia în activităţi infracţionale”, prin sentinţa de săptămâna trecută Lilianei i-a fost respinsă cererea. Rămâne după gratii. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau