Magistrații din țară amână majoritatea dosarelor, în semn de protest împotriva modificării vârstei de pensionare
Dimensiune font:
Angajații Curții de Apel din București, ai Tribunalului din capitală și ai altor Parchete din vestul și sudul României au anunțat că începând de mâine vor amâna toate dosarele, cu excepția celor urgente, pe termen nedeterminat. Aceștia protestează în urma subiectului dezbătut de coaliția PNL-PSD, respectiv dorința acesteia de a crește treptat vârsta de pensionare și schimbarea modului de calcul al pensiilor.
Astăzi, toți cei 213 judecători ai Tribunalului din București au susținut că modificarea dorită de coaliție, le încalcă vehement independența. Majoritatea au fost de acord cu amânarea tuturor dosarelor, mai puțin cele penale cu minori, arestați, răpiri internaționale, ordine de protecție, mai exact cele mai grave.
Reforma pensiilor speciale a fost asumată de Guvern prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care România primește finanțare de la UE. Dacă nu se adoptă, țara noastră poate pierde în jur de 3 miliarde de euro. Conform propunerilor, judecătorii și procurorii, începând de anul viitor, se vor putea pensiona dacă au cel puțin 25 de ani de vechime. Vârsta minimă de pensionare este de 50 de ani și ar crește la 60 de ani, până în 2035.
Procurorii din cadrul Parchetelor din Buzău, Prahova, Dâmbovița, Târgoviște, Sinaia și altele, au anunțat că susțin această acțiune, prin urmare și ei vor suspenda activitatea pe termen nelimitat.
Totodată, judecătorii Curții de Apel din capitală au evidențiat că autoritățile ar trebui să ia în calcul probleme precum plecările masive din sistem, lipsa de transparență a Guvernului și volumul inuman de muncă. Decizia angajaților din sistemul judiciar va afecta mediul de afaceri, întrucât secții precum cele comerciale, litigiile de muncă și asigurările își vor înceta complet activitatea.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau